Het is tijd voor een openhartig gesprek over iets wat ons allemaal raakt: stress. Als vrouw, partner, bonusmoeder en natuurgeneeskundige heb ik zelf de impact van stress op mijn lichaam en geest ervaren en ben ik vastbesloten om mijn persoonlijke reis te delen, in de hoop dat het anderen kan inspireren op hun weg naar stressvrij leven. Welkom bij mijn blog, waar we samen kijken naar de kracht van natuurgeneeskunde voor het verlichten en verminderen van stress, pijn en klachten.

Een persoonlijke bekentenis over stress

Laat me beginnen met een bekentenis. Er was een tijd in mijn leven dat stress me overweldigd heeft en wel zo dat mijn lichaam besloot zelf de stekker eruit te trekken; het begon met onverklaarbare en ‘vage’ klachten zoals dagelijkse vermoeidheid tot op latere lijftijd een burn-out als gevolg. Onverwerkte ervaringen uit mijn jeugd, werkdruk, moeilijke relaties,  en mijn eigen streven naar steeds meer en perfectie creëerden een cocktail van stress die mijn gezondheid en welzijn negatief beïnvloedden. Het was een wake-up call die me aanspoorde om de signalen van mijn lichaam een geest serieus te nemen en een holistische benadering nu met nog meer overtuiging te omarmen. En was ook dé turning point die mij 20 jaar geleden op het pad van natuurgeeskunde zette.

Luisteren naar mijn lichaam: De eerste stap naar zelfherstel

De ‘Luister naar je lichaam’-gedachte is niet alleen een tagline; het is mijn persoonlijke mantra geworden. Door kinesiologie en energetische therapie begon ik de subtiele signalen van mijn lichaam te begrijpen. Mijn lichaam sprak, en het was tijd om te luisteren. Deze bewustwording was de eerste stap op mijn reis naar zelfherstel.

Kruiden- en bloesemremedies als mijn vertrouwde bondgenoten tegen stress

Kruidengeneeskunde en bloesemtherapie werden mijn vertrouwde helpers. Persoonlijke Spagyriek kruidencomplexen en bloesemremedies werden mijn dagelijkse trouwe wegwijzers, waardoor ik veerkrachtiger werd tegen de uitdagingen van het leven. Het is geen toeval dat de kracht van de natuur een sleutelrol speelde in mijn eigen herstel.

Massage als moment van zelfliefde

Al tijdens mijn natuurgeneeskunde opleiding ben ik de kracht van massage voor lichaam en geest gaan ontdekken en hoe fijn ik het vind dit moment van ontspanning en herstel ook aan anderen te bieden. In mijn reis naar zelfherstel en nu in mijn drukke dagen als natuurgeneeskundige en ondernemer, ben ik de kracht van massage gaan waarderen als een kostbaar moment van zelfliefde. Het was niet alleen een fysieke ontspanning, maar ook een emotionele reset. Een herinnering dat ik, te midden van alle rollen die ik vervul, ook voor mezelf moet zorgen.

Bewust maken en helpen te luisteren naar de signalen van het lichaam

Mijn reis bracht me niet alleen zelfherstel, maar ook een diep verlangen om anderen te begeleiden en te empoweren. In mijn praktijk geef ik consulten en massages, organiseer ik workshops en deel ik kennis over stressmanagement, natuurlijke gezondheid en zelfzorg. Het delen van deze informatie is niet alleen een beroepsverplichting, maar een persoonlijke missie om anderen te helpen hun eigen herstelkracht te ontdekken.

Bewust maken en helpen te luisteren naar de signalen van het lichaam

Dus hier ben ik, mijn persoonlijke verhaal delend in de hoop dat het jou, lieve lezer, kan inspireren op jouw eigen reis. Of je nu worstelt met stress, pijn, of gewoon op zoek bent naar een beetje meer balans, ik nodig je uit om samen met mij op ontdekkingsreis te gaan.

Misschien heb je al eens gedacht aan natuurgeneeskunde, of misschien is dit de eerste keer dat je erover hoort. Het maakt niet uit waar je staat; wat telt is de bereidheid om te luisteren naar je eigen behoeften en te streven naar een leven vol vitaliteit en balans.

Bewust maken en helpen te luisteren naar de signalen van het lichaam

In mijn praktijk ben ik er voor jou als natuurgeneeskundig therapeut, om samen te bouwen aan een gezonder, energieker en meer ontspannen leven.

Wil je meer weten over mijn persoonlijke reis of wil je jouw eigen reis beginnen? Neem gerust contact met me op of boek jouw vrijblijvende kennismakingesprek. Wil je direct starten, denk dan eens aan een (online) energieboost sessie. Laten we samen bouwen aan een leven dat vrij is van overmatige stress en vol zelfherstel.

Luister naar je lichaam: stress-signaal checklist

Vaak rennen we zo hard door het leven dat we de belangrijkste signalen van ons lichaam negeren. Het is tijd om even stil te staan en te luisteren. Daarom heb ik deze stres-signaal checklist speciaal ontworpen voor vrouwen die de subtiele fluisteringen van hun lichaam willen leren begrijpen.

Stress signaal checklist download



Gerelateerde artikelen