Als natuurgeneeskundig therapeut richt ik mij op het behandelen van pijn en klachten op een holistische manier. Holisme gaat over verbinding met jezelf, anderen, lichaam, geest en de natuur om je heen. Bij een holistische benadering van klachten kijken we naar vijf niveaus: fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel. Als één niveau uit balans is, heeft dat direct invloed op de andere niveaus. Door bewustwording en bewustzijn kun je actieve keuzes maken voor een betere balans en gezondheid. In onze natuurgeneeskundige consulten gaan we hier samen mee aan de slag.

Het behandelen van pijn en klachten op een geheel andere manier

Als natuurgeneeskundig therapeut richt ik mij op het behandelen van pijn en klachten op een geheel andere manier. Laatst vroeg iemand mij: “Hé Fran, wat houdt dat holisme nou eigenlijk in? Klinkt beetje geitenwollen sokken-achtig, iets vaags en alternatiefs.” Ik snap dat de term holisme voor sommigen nogal zweverig kan klinken. Complementaire geneeswijzen zijn voor veel mensen nog een beetje spannend en nieuw. Maar, eigenlijk is holisme juist heel erg gegrond.

Als therapeut en mens geloof ik dat de holistische benadering van mensen en hun klachten het meest solide is. Het draait allemaal om verbinding: met jezelf, anderen, lichaam, geest en de natuur om je heen. Alles is met elkaar verbonden, net als in de natuur.

 

Bij een holistische benadering van pijn en klachten kijken we naar vijf niveaus

Bij een holistische benadering van pijn en klachten kijken we naar vijf niveaus: fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel. Als één niveau uit balans is, heeft dat direct invloed op een ander niveau. Fysieke klachten hebben invloed op ons emotionele welzijn, een mentale verstoring heeft impact op het energetische niveau en een energetische disbalans heeft invloed op het spirituele niveau.

 

Actieve keuzes maken voor een betere balans en een betere gezondheid

Door bewustwording en bewustzijn kun je actieve keuzes maken voor een betere balans en een betere gezondheid:

  • Waarom heb je pijn of terugkerende klachten?
  • Wat maakt je gelukkig?
  • Wat is goed voor jouw gezondheid?

Holisme gaat over het in contact komen met je lijf en het voelen van binnen naar buiten. Het is een duurzamere aanpak van stress en klachten.

We behandelen dit samen in een natuurgeneeskundige consulten, speciaal voor jou samengesteld.

In een snelle wereld vergeten we vaak stil te staan bij onszelf. Maar gezondheid en gezond voelen is zoveel groter dan alleen het fysieke lichaam.Gerelateerde artikelen