Zomertijd? Dus we draaien de klok vooruit en krijgen een extra uurtje slaap. Maar, voor sommigen gooit dit uurverschil roet in het eten, en hun orgaanklok raakt in de war. Hun bioritme is in de war. Het resultaat? Een verstoord slaapritme.

Maar, maak je geen zorgen! Ik heb een paar natuurlijke trucjes om jouw bioritme weer op de rails te krijgen. Probeer deze handige oefeningen uit de kinesiologie om weer in balans te komen.

De Quick Fix-variant (2 minuten) is perfect voor kinderen. Zoek je iets effectievers? Probeer dan de langere oefening (5 minuten). Of probeer ze allebei uit en kijk welke bij je past!

Oefening van 2 minuten

Probeer de volgende oefening:

Masseer zachtjes het meridiaanpunt 21 in je linkerzij met twee vingers (dit punt bevindt zich één handbreedte onder je oksel en kan gevoelig zijn). Tegelijkertijd kun je met je andere hand de randen van je oorschelpen masseren, één voor één vanaf je hoofd tot aan je oorlel. Herhaal deze oefening drie keer per oor.

Raadpleeg onderstaande tabel voor meer informatie over de tijden en locaties van de meridiaanpunten.

Tabel tijden en meridiaanpunten

Overzicht locatie meridiaanpunten

5 Minuten oefening

Geen zorgen als je deze post later leest, want deze oefening kan op elk moment worden uitgevoerd. Voer dit bijvoorbeeld uit na een lange vlucht met tijdsverschil om jetlag-symptomen te verminderen.

Op de dag dat de klok wordt verzet (meestal op zondag), masseer je gedurende de dag ALLE onderstaande meridiaanpunten. Masseer elk punt ongeveer 20 seconden lang, in de volgorde zoals aangegeven in de tabel hieronder. Deze oefening duurt ongeveer 5 minuten.

Begin met het meridiaanpunt dat overeenkomt met de tijd op de klok op het moment dat je de oefening uitvoert (zie tabel hieronder). Als je bijvoorbeeld om 20:00 uur ‘s avonds gaat masseren, begin dan met het masseren van Kringloop 9, het meridiaanpunt dat het meest actief is tussen 19:00 en 21:00 uur. Ga vervolgens verder met Drieverwarmer 1, Galblaas 1 enzovoort.

Masseer de aangegeven meridiaanpunten zowel links als rechts. De tabel met tijden en meridiaanpunten staat aan de linkerkant en rechts zie je een afbeelding waarop je deze punten kunt vinden.

Tabel tijden en meridiaanpunten

Overzicht locatie meridiaanpunten

Wat merk je van de oefeningen

Als je de oefeningen doet zoals aangegeven, zul je merken dat je lichaam zich zal aanpassen aan de nieuwe wintertijd. Je biologische klok zal meer in balans komen, waardoor de overgang naar de juiste tijd gemakkelijker wordt en je slaap zal verbeteren.

 

Als je blijft worstelen met slaapproblemen

Als je blijft worstelen met slapeloosheid, het moeilijk in slaap vallen of doorslapen, is het slim om op onderzoek uit te gaan naar de oorzaak van jouw slaapprobleem. Dit kan in het TotaalBalans traject. Voordat je naar de slaappillen grijpt, want slaaptekort heeft direct effect op je lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Je merkt dit vaak aan een afname in concentratie, geheugenproblemen en een voortdurend gevoel van moeheid.

Ontdek een nieuwe balans – gratis sessie!

Ontdek een natuurlijke, holistische aanpak die écht werkt. Boek nu een gratis balanssessie! Samen bespreken we jouw uitdagingen, verkennen we de mogelijkheden en zien we of we perfect bij elkaar passen om samen te werken. Klik hier om jouw sessie in mijn online agenda te plannen. Na aanmelding ontvang je een bevestiging en een korte vragenlijst, zodat we meteen aan de slag kunnen. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten, of het nu in persoon is in de praktijk of via Zoom!

 



Gerelateerde artikelen