Stress ‘zit niet tussen je oren’, maar ervaar je lichamelijk

In de verte zie je een tijger op je afkomen. Stress! Je hart slaat over, het zweet breekt je uit, je spieren spannen zich aan en je bloeddruk stijgt. Je lichaam is klaar voor actie. Wat zal het gaan doen fight, flight, freeze of fawn? Want je moet levend en ongeschonden uit deze situatie komen.

Die levende tijger kom je hier niet tegen, maar elke dag ervaren we wel ‘tijgers’ in ons leven. En de automatische natuurlijke reactie van je lichaam om jou te willen beschermen vindt elke seconde, minuut, uur en dag nog steeds plaats. Hier hoef je niks voor te doen, dit gebeurt gewoon – onbewust. Stress “zit niet alleen tussen je oren”, maar ervaar je lichamelijk. Je autonome zenuwstelsel is zo afgesteld dat het eerder te vaak afgaat dan te weinig. Anders zou je niet kunnen overleven.

Een kortdurende stressreactie van het lichaam is heel normaal en gezond. Wanneer je net dat kleine beetje extra kan geven op je werk of bij het sporten. Dan geeft stress je vleugels.

Sta je echter te lang onder spanning, dan blijft je lichaam in de alarmstand hangen. Op langere termijn leidt dit tot fysiologische ontregelingen. Als de stress lang duurt, is er ook voldoende tijd nodig om daarvan te herstellen.  Tijdens langdurige stress krijgt je lichaam te weinig tijd voor het herstel, waardoor er een hersteltekort ontstaat  en de stress zich in jouw lichaam opstapelt. Dan krijg je ongezonde stress.  Te veel opgebouwde en opgeslagen stress zoekt altijd een weg naar buiten via jouw lichaam en dat uit zich in allerlei klachten, onverklaarbare klachten tot burn-out.

Stressklachten herkennen

Bij stressklachten wordt vaak vooral gedacht aan ‘gespannenheid’, bij burn-out aan ‘alleen nog maar uitgeblust op de bank kunnen zitten’. Maar jouw stressklachten allerlei vormen aannemen.

Burnoutklachten ontstaan doordat je langdurig meer van jezelf vraagt dan je aankunt. Stressklachten hebben te maken met ontregeling van jouw autonome zenuwstelsel en onverwerkte ervaringen en emoties.

Top 10 van stressklachten

Geen zin

Je hebt geen zin meer in dingen die je normaal leuk vindt.

Gespannen

Je kunt je steeds moeilijker ontspannen, je blijft steeds op scherp staan.

Futloos

Na je werk kom je tot niets en je hebt geen zin meer om ‘s avonds ook maar iets te doen.

Kort lontje

Je raakt sneller aangebrand, krijgt eerder ruzie, bent sneller emotioneel.

Piekeren

Je kunt dingen niet loslaten.

Pijnklachten door spanning

Spierpijn door stress. Je spieren zijn te gespannen. Je hebt last van hoofdpijn, spierpijn, pijn in de schouders, rug, armen of benen.

Niet kunnen stoppen

Je hebt de neiging om maar door te blijven werken. Je blijft langer op kantoor, neemt vaker werk mee naar huis. Maar de resultaten worden minder, het werktempo gaat omlaag.

Concentratieproblemen

Je dwaalt gemakkelijk af, houdt je hoofd er maar moeilijk bij. Je vergeet dingen. Daardoor maak je ook meer fouten.

Slaapproblemen

Je valt slecht in slaap, slaapt niet door, moe wakker worden.

Sneller ziek

De weerstand neemt af, dus pak je sneller die verkoudheid of dat griepje mee.

Blijf niet langer doorgaan en doorlopen met té veel pijn en lichamelijke klachten. Want met de spiertest krijg jij de tool in handen om te leren luisteren naar de signalen van jouw lichaam. Waardoor je stressblokkades tot aan de bron op kunt lossen en pijnklachten blijvend kunnen verminderen of zelfs kunnen verdwijnen. Natuurlijk, effectief en lief voor je lijf.

Focus op jou én jouw klacht

1:1 Sessies waarin jij én de signalen van je lichaam belangrijk zijn. Je krijgt antwoorden op vragen als: waar komt mijn klacht vandaan, waar in het lichaam zit stress opgeslagen en wat is dé behandeling om deze stress te ontladen.

Niet alleen praten, maar doen

Geen ellenlange praatsessies, maar een doel bepalen en jouw lichaam die in de lead is om antwoord én oplossingen vragen. Deze zal aangeven wanneer het écht nodig is om even wat dieper op een onderwerp in te gaan.

Effectieve behandelmethode

Jouw lichaam in de lead, met behulp van spiertesten i.c.m.natuurgeneeskunde, energetische therapie, tapping en plantgeneeskunde maakt dat stressblokkades op alle lagen aangepakt en opgelost kunnen worden.

Lyanne

“Ik heb geen onverklaarbare pijn meer in mijn lichaam, kan zelfs weer op hakken lopen! En ook heb je mijn overgangsklachten aanzienlijk verminderd, ben van 3 opvliegers per uur naar nauwelijks 1 per week gegaan. En ik kan iedereen die graag weer in balans wil zijn jou en je werkwijze van harte aanbevelen! En dat meen ik uit de grond van mijn hart!”

Zie de spiertest als de zaklamp in het donker om verborgen stressblokkades te ontdekken terwijl jij jouw lichaam de ruimte geeft om te helen

Het gaat niet over doorbijten en doorgaan. Het gaat niet over aanpassen. Of je erbij neerleggen.

Het gaat over dat niet weten wat  jouw lichaam nou écht nodig heeft om tot gezondheid te komen, is wat je doet twijfelen. Want hoe krijg je nou blijvend minder pijn en klachten? Hoe kan je begrijpen wat jouw lichaam met haar signalen wil vertellen? Of hoe weet je dat jouw lichaam door stress uit balans is?

En als je het niet weet, dan ligt het uitstellen van die eerste stap naar het terugpakken van de regie over jouw gezondheid erg voor de hand. Dat hoeft nu niet meer.

De 1:1 spiertest sessies zijn als je zaklamp in het donker, zodat jij je weg terug naar huis kunt vinden. Je zet verborgen stressblokkades en de oorzaak van jouw klacht in het licht en daarna kan jouw lichaam met gerichte therapeutische behandeling deze zien en oplossen.

Stap voor stap en laag voor laag net zover en zo lang als jouw lichaam aangeeft dat het nodig is.

Ruimte maken in jouw lichaam om de energiebalans te herstellen. En zelfheling te stimuleren. Want de oplossing ligt niet buiten jou, maar zit al in jouw lichaam. Het heeft alles in zijn cellen opgeslagen. Je hoeft alleen maar deze informatie aan te boren.

Waar jij jouw klacht voelt, is vaak niet de bron waar het vandaan komt

Pijn in de onderrug kan bijvoorbeeld voortkomen uit slecht werkende darmen. En emotionele spanningen kunnen zorgen voor verkramping van de nekspieren en zo hoofdpijn en duizeligheid veroorzaken. Daarom is het belangrijk om ook te kijken naar wat het lichaam doet.

Deze sessies zijn echt iets voor jou als jij…

Agnes

“Niet alleen zijn mijn langdurige slaapproblemen verleden tijd, maar werd het mogelijk om dieper opgeslagen thema’s in mijn onderbewustzijn in het licht te brengen en te helen.”

De 1:1 spiertest sessies

Wat gaan we doen

De. 1:1 Spiertest sessies staan volledig  in het teken van zelfheling en zijn maatwerksessies. Wat wil je graag bereiken, wat heb je daarvoor nodig, welke blokkades kom je tegen en hoe bereik je met behandeling waar je naar verlangt.

Laag voor laag  lossen we stressblokkades in het lichaam op en krijg je inzicht in je klachten, jezelf en ontdekt ondertussen wat onbewust nog invloed op jouw lichaam heeft. Tijdens dit proces ga jij ook beter begrijpen wat jij nodig hebt om keuzes te maken waar jij  en jouw lijf gelukkig van worden.

De spiertest sessies zijn geen snelle oplossing of Quick fix om blijvend klachten te verminderen want dat bestaat niet. Wel onderga je stap voor stap een verandering naar een goede energiebalans en daarmee een blijvende vermindering van pijn en lichamelijke klachten.

Je krijgt begeleiding van mij bij iedere stap in jouw persoonlijke proces. Je gaat thuis aan de slag met de tips en tools die ik jou aanreik. En ook ben ik dagelijks via WhatsApp bereikbaar voor support.

Wanneer jij alles wat jij je bewust wordt en leert gaat toepassen en aandacht blijft geven aan de signalen van je lichaam, dan weet ik zeker jij hier in jouw leven plezier van hebt!

Nora

“Francis is een lieve vrouw die zich openstelt voor jou, hoe jij bent en hoe jij je voelt. Vanuit haar eigen kracht en ervaring gaat zij bezig met datgene waar jij het meeste last van hebt. Samen met jou en jouw onderbewuste gaat ze zoeken naar het grondige probleem en voelen hoe ze het kan verminderen. Mijn ervaring is positief. Een luisterend oor met zo haar eigen tips en ideeën. Ik vond het erg prettig.”

Even praktisch

Wat houdt het traject in

3 Tot 6 maanden lang heb jij mij als jouw persoonlijke natuurgeneeskundig therapeut om jouw door jouw proces te begeleiden en bereikbaar onder de WhatsApp knop.

Je start bij mij altijd met een gratis kennismaking. Hierin gaan we samen in gesprek over jouw uitdaging met pijn en klachten en maak ik een korte analyse waarvan ik denk dat jouw verandermogelijkheden liggen. Zijn we een match en wil je met mij gaan samenwerken dan plannen we de intake.

Jouw behandelproces start met een uitgebreide intake van 1,5 uur. Dit kan bij mijn praktijk in Groenlo of online. Je krijgt van mij online vragenlijsten toegestuurd om uitgebreid stil te staan bij jouw huidige gezondheid. En tijdens het gesprek zoomen wij in op wie jij bent voor een concrete behandelroadmap.

Na de intake stel ik op basis van alle informatie en de behandelroadmap  een persoonlijke kruidenremedie op maat die jou zowel fysiek, emotioneel als spiritueel gaat ondersteunen bij jouw behandelproces.

Elke twee weken plannen we een live of online 1-op-1 Spiertest sessie van 60 minuten (5 in totaal). We bespreken jouw voortgang en hoe je op dat moment in je vel zit. Ik ga daarna via de spiertest weer aan de slag met jouw behandeldoelen volgens de behandelroadmap en behandeling. Je krijgt tips en tools van mij mee naar huis.   Zo brengen we ritme aan in jouw behandelcyclus voor verandering en zelfherstel.

Drie tot zes maanden lang heb je vijf dagen per week een direct lijntje met mij via WhatsApp en e-mail. Je mag me alles vragen. Heb je vragen over je herstelproces of wat je tegenkomt in jouw proces? Ik sta voor je klaar.

Duur en investering

Het 1-op-1 Spiertest sessie traject duurt 3-6 maanden. Je kunt wekelijks instappen, maar het aantal plaatsen is beperkt (en dus bepalend voor jouw startmoment).

De investering bedraagt: 120 euro voor de uitgebreide intake plus online vragenlijsten,  80 euro per 1:1 Spiertest sessie van 60 minuten incl. bloesemremedie op maat (5 sessies in totaal) en een persoonlijk samengesteld kruidencomplex op maat van 75 euro. Behandelingen zijn vrij van BTW en het kruidencomplex ook maat is incl. BTW.

Consulten worden mogelijk deels vergoedt door jouw zorgverzekeraar, mits jij aanvullend verzekerd bent voor alternatieve geneeskunde. Lees vooraf goed je polis en voorwaarden!

Praktijk Francis

Mijn praktijk Francis is een warme en veilige plek voor mensen die op een natuurlijke manier willen helen, ontspannen en groeien.

Energie in balans brengen is de essentie van lichaamsgerichte natuurgeneeskunde: ondersteunende handen en kruidenremedies in tijden van stress of pijn helpt bij herstel. Met oprechte interesse in de ander, breng ik op een liefdevolle wijze belemmeringen en patronen aan het licht. Dit doe ik op een duidelijke nuchtere en heldervoelende wijze.

Elk mens is uniek met haar of zijn verhaal en mag zichzelf zijn. En zo heeft elk lichaam ook iets anders nodig om in balans te komen. Zodat wij ons goed in ons vel voelen.

Veelgestelde vragen

Met welke klachten kan ik bij jou terecht?

Je kunt bij mij terecht voor alle stress-gerateerde klachten, pijnklachten en hormonale klachten.

Om een indruk te geven heb ik al velen geholpen met de volgende klachten: slaapproblemen, onverklaarbare pijnen, moeheid en vermoeidheidsklachten, sombere stemmingen, fibromyalgie, reumatoïde artritis, overgangsklachten, angsten, paniek, burn-out, overspannenheid, maag- en darmklachten, hoofdpijn, spier- en gewrichtspijnen, menstruatieklachten, sensitiviteitsproblematieken: ADHD, autisme en HSP, doorbreken van patronen, traumatische ervaringen, emotionele onbalansen, nek- en rugklachten, perfectionisme, grenzen, zelfacceptatie, zelfvertrouwen, faalangst en uitstelgedrag.

Kan ik eerst met jou kennismaken voordat ik overga tot een intake of behandeling

Natuurlijk kan dat! Ja mag altijd eerst even checken en  aanvoelen of ik voor jou die persoon ben waarmee jij zou willen samenwerken. En ook van mijn kant is altijd prettig om eerst even te kijken of ik jou inderdaad kan helpen en of wij een match zijn. Daarom heb ik voor jou een gratis kennismakingsgesprek.