Heb je ooit gemerkt dat stress en nare emoties soms hun weg vinden naar jouw lichaam? Best bizar, toch? Maar weet je wat nog gekker is? Deze ongemakken kunnen ons iets vertellen over wat er in ons hoofd afspeelt. Psychology Today nam een duik in deze kwestie en geeft ons enkele voorbeelden om ons een beter inzicht te geven.

 

Hoofd

Als je elke dag het gevoel hebt dat je hoofd op ontploffen staat vanwege hoofdpijn of migraine, zou stress wel eens de boosdoener kunnen zijn. Rust is dus de boodschap: geef je lichaam de rust die het verdient zodat het helemaal kan ontspannen. En probeer eens de spanning in je lichaam te verminderen. Stel jezelf de vraag: “Waar loop jij allemaal mee rond? Of wat zorgt ervoor dat je hoofd zo zwaar aanvoelt?”

Nek

Een stijve nek kan een seintje zijn dat je worstelt met vergeving. Het gaat niet om de ander, maar om het loslaten van de last die je met je meedraagt. Dus, hoe geef je jezelf een break? Of misschien is het tijd om jezelf af te vragen, “Waarom draag ik deze last eigenlijk op mijn schouders?”

Schouders

Sjouw jij de hele dag een onzichtbare rugzak mee? Misschien komt het door een slechte houding, of misschien heeft het te maken met emotionele pijn. Tijd om uit te vogelen waar die last toch vandaan komt!

Ellebogen

Als je pijn hebt aan je ellebogen, kan dat betekenen dat je wat moeite hebt om met veranderingen om te gaan. Maar hey, wie heeft nou ellebogen nodig om vooruit te komen? Vertrouw op je eigen kracht en sluit een deal met jezelf en de gebeurtenissen in je leven. Laat het leven gewoon over je heen komen en bedenk: niet alles is te veranderen!

Bovenrug

Au! Een zeurende pijn in je bovenrug kan betekenen dat je misschien wat emotionele steun mist. Heb je misschien het gevoel dat niemand je begrijpt of ben je soms wat terughoudend? Tijd om erover na te denken!

Onderrug

Au! Je onderrug doet zeer? Het zou kunnen liggen aan je matras, maar zeg eens eerlijk, heb je misschien ook wat kopzorgen over geld? Die rugpijn zou namelijk óók kunnen wijzen op geldstress en onzekerheid. Aanpakken die hap en je financiën weer op de rit krijgen!

Heupen

Pijn in de heupen kan duiden op zorgen over veranderingen in het leven en een gevoel van stagnatie. Het kan moeilijk zijn om beslissingen te nemen en je voelt je hierdoor beperkt. “Heb je ooit gehoord van de uitdrukking ‘het op de heupen hebben’?”

Knieën

Knarsen je knieën? Misschien voel je je onbewust schuldig. Neem jij wel genoeg tijd voor jezelf en je eigen welzijn?

Kuiten

Je lichaam kan soms barsten van de emotionele spanning. Voel je die kuitpijn opkomen? Stress of jaloezie kunnen stiekem de boosdoener zijn. Dus, duik in de oorzaak van die spanning en laat het los!

Voeten

Au! Zere voeten kunnen een teken zijn van een naderende regenwolk boven je hoofd. Misschien ben je te veel bezig met de donkere kant van het leven. Dus, kijk eens naar de zonnige kant en werk aan een positieve vibe. De pijn zal dan snel verdwijnen!

 

Emotionele pijn? Je bent niet alleen!

Uit een grootschalig onderzoek van onderzoeksbureau Gallup* blijkt dat emoties zoals verdriet, zorgen en stress wereldwijd een recordhooge bereiken. Een burn-out, depressie of simpelweg niet lekker in je vel zitten… onderzoek toont aan dat psychische aandoeningen steeds vaker voorkomen in onze snelle maatschappij*.

En als je denkt dat dit enkel anderen overkomt, think again! Wereldwijd worden mensen van alle rangen en standen getroffen door fysieke en mentale klachten, ook emotionele pijn.

Het is cruciaal om bewustzijn te creëren rondom mentale klachten. We moeten opnieuw leren dat gevoelens er mogen zijn en geuit mogen worden, zelfs als deze “negatief” zijn of minder prettig.Over auteur

Neem een moment pauze in je drukke bestaan. Weg met spanning en stress. Klaar met klachten die je belemmeren. Kies voor elke dag meer energieker en vrolijker voelen! Ontlaad spanning en ga op onderzoek naar de oorzaak én oplossing van je klachten.

Een gratis checklist voor jou

Hoe voelt een lichaam uit balans? Ontvang een gratis checklist met 36 signalen om te ontdekken of jouw lichaam uit balans is. Binnen slechts drie minuten kun je zien of er iets aan de hand is. Wacht niet langer en kom er nu achter!

DOWNLOAD