Heb je al vaker wat gehoord over spiertesten en ben je hier nieuwsgierig naar geworden? Dan zit je bij mijn praktijk goed. Want het is de basis van werkmethode. Wanneer we het hebben over spiertesten, ook wel kinesiologie genoemd, dan hebben we het niet over het testen van de spierkracht. Maar over de reflex van spieren die ons meer inzicht geeft in jouw onbewuste en in jouw energiebalans.
Spieren kunnen je meer vertellen dan je denkt!
Het is niet vreemd als je bij spiertesten in eerste instantie aan ‘spierkracht’ denkt. Spieren vormen een essentieel onderdeel van ons bewegingsapparaat. Het blijkt echter dat spieren op veel meer fronten verbonden zijn met de rest van ons lichaam. Veel mensen weten niet dat spieren ons ook informatie verschaffen over onbewuste processen. Ze kunnen je daarbij ook veel vertellen over hoe het gesteld is met jouw energetische balans. Dat komt doordat spieren onder meer via de zenuwen verbonden zijn met de hersenen. De hersenen geven op hun beurt weer signalen af die tot een reactie van een spier kan leiden. Verder staan spieren ook in verbinding met energiebanen of meridianen uit de Chinese Traditionele Geneeskunde.
Hoe werkt spiertesten dan?
Bij het uitvoeren van een spiertest geeft ik een prikkel aan een spier. Dat kan bijvoorbeeld door lichte druk uit te oefenen op een spier in de arm, die in een bepaalde houding wordt gehouden. De ontvanger van de spiertest zal dan zijn best doen om de arm op de plaats te houden. Soms lukt dat niet en reageert de spier ‘zwak’. Dit kan veroorzaakt worden door te veel stress. Dat kost namelijk energie, waardoor de spier niet sterk reageert om de arm op de plaats te houden. Wat de oorzaak van deze stress is kan zeer uiteenlopen. We bezien bij het spiertesten ‘stress’ dan ook binnen een ruime context. Stress kan onder meer veroorzaakt worden door emotionele problemen, mentale klachten of misschien zijn er wel problemen op het gebied van voeding. Er is in ieder geval sprake van een disbalans.
Ter illustratie!
Stel je voor dat iemand zich prima voelt en sterk in zijn schoenen staat. Dat zal je bij een spiertest merken doordat spieren ‘sterk’ reageren. Binnen de kinesiologie zeggen we dan dat deze persoon in zijn kracht staat. Denk daarentegen eens aan wat mensen doorgaans voelen als ze slecht nieuws te horen krijgen? Dit geeft vaak de sensatie dat de grond onder je voeten wordt weggeslagen, oftewel dat je door je benen zakt. Vaak vragen mensen ook, als ze aan iemand slecht nieuws gaan vertellen, of deze persoon niet eerst even wil gaan zitten. De spieren verslappen vanwege de negatieve stress. Met de spiertest als basis help ik vrouwen om opnieuw in hun kracht te staan.
Help jezelf via je lichaam om opnieuw in je kracht te staan
Spiertesten is een zeer waardevol hulpmiddel. Via kinesiologische opleidingen heb ik geleerd om op een efficiënte manier diverse spieren te testen binnen verschillende situaties om te ontdekken of deze ‘sterk’ of ‘zwak’ zijn. Daarbij heb ik geleerd om deze signalen goed te analyseren en te interpreteren, om gemakkelijk disbalansen op te sporen. En hoe je door het gebruik van een spiertest bepaalde relaties kunt leggen. Elke spier heeft specifieke relaties met bepaalde meridianen, reflexpunten, organen, zenuwen of wervels. Met behulp van spiertesten kun ik jout inzicht geven over de kern van jouw klachten. Op basis daarvan kan een behandelplan opgesteld worden om jou als cliënte zo goed mogelijk te helpen.
Voor wie is een cursus spiertesten geschikt?
Onze cursus spiertesten is bedoeld voor iedereen met interesse in het verkrijgen van een beter inzicht in lichamelijke en geestelijke disbalans. Je leert hoe je jij hart, brein en lijf weer in balans kunt brengen en hoe je zelf weer in je eigen kracht kan staan. Het resultaat is dat veel vrouwen zich innerlijk rustiger, vrolijker, vitaler en energieker voelen. Meer weten? Plan dan jouw gratis kennismakingsgesprek in.