Touch for Health

Telkens dezelfde terugkerende klacht? Raak je snel overprikkeld? Of voel je helemaal niets meer? Ervaar je stress of heb je te maken met een burn-out? Het zijn allemaal tekenen dat je niet meer in balans bent. Of anders gezegd dat het ergens in je systeem vastloopt. Met Touch for Health sporen we de blokkades op en breng ik je weer terug bij jezelf.

“Zelf vind ik Touch for Health een hele mooie methode”

Het is een systeem met vele behandelmogelijkheden waarbij je zonder dat je er altijd maar over hoeft te praten toch veel stress kunt afvoeren en inzicht kunt verkrijgen in jezelf. Deze methode is daarmee ook uitermate geschikt voor beelddenkers, kinderen en hoog sensitieve mensen.

We werken  samen

Aan de hand van spiertesten zoek ik samen met jou uit welke energiebaan geblokkeerd is en wat nodig is om de energie weer vrij te laten stromen en jouw zelf herstellend vermogen te activeren. We bepalen wat de prioriteit is, of we moeten werken aan de structurele stress, biochemische of voedingsgerelateerde stress, emotionele stress of energetische stress.

Een aantal gezondheidsklachten zoals; pijnlijke schouders, migraine, een trillende spier, rugklachten, vermoeidheid of stijve nek zijn goed behandelbaar met Touch for Health.

Er zijn verschillende manieren waarop we aan jouw klacht werken:

  • We voeren de stress af door op de vijf elementen te gaan staan en hier de stress en blokkades op te heffen. Hierbij ervaar je zelf waar de disbalans zit en wat nodig is om weer in balans te komen. Het is een ervaringsgerichte methode om emoties vrij te laten stromen.
  • Massage van punten op de rug en buik om zo de afvoer vanuit de lymfe te stimuleren;
  • Vasthouden van punten op je hoofd om vastzittende emoties los te laten;
  • Praten over emoties die je in de weg zitten om de energie vrij te laten stromen;
  • De samenwerking tussen spieren verbeteren;
  • De binnenwereld en de buitenwereld even belangrijk te maken, of anders gezegd, te werken aan het innemen van jouw plek;
  • Inname van bloesems om je de komende periode te ondersteunen bij het in balans blijven of het vinden van een nieuwe balans;

Stress & Burn-out

Bij stress en burn-out is er vaak een diepliggend patroon van handelen ingesleten, waardoor mensen zichzelf helemaal uitputten. Er zijn meestal wel signalen geweest, maar die zijn lange tijd genegeerd en ineens wil het allemaal niet meer. Op dat moment is het verschrikkelijk moeilijk om nog bij “jezelf” uit te komen. Je weet niet meer wie je bent en waar je voor staat en de emoties zijn vaak extreem heftig of juist vlak.

Ik vind het erg mooi om de diverse behandelvormen van de Touch for Health, Voedingsadvies, Ontstress & Ontspan, Orthomoleculaire therapie en EFT te combineren om jou weer bij jezelf te laten uitkomen. Het belangrijkste wat er gebeurt tijdens een balans door middel van Touch for Health is dat de energie weer in beweging wordt gebracht. Emoties die vast zitten in je lichaam worden losgeweekt en je voelt je letterlijk lichter. Je komt tot rust, voelt je weer in je lichaam en bent moe maar voldaan.

Daarnaast ontstaat door eenvoudige lichaamsoefeningen lichaamsbewustzijn en dat zorgt ervoor dat je inzicht krijgt in wat je doet en hoe je dit kunt veranderen. Ik besteed altijd aandacht aan “voelen” en “aarden”, zodat je zelf kunt oefenen met bij jezelf blijven.