Holistische ondersteuning voor lichaam, ziel en geest

Spagyriek plantgeneeskunde is een holistische therapievorm, dat niet alleen rekening houdt met de fysieke, maar ook met de mentale en spirituele aspecten van wie jij bent. Uitgangspunt is altijd om met behulp van de genezende kracht van individuele plantremedies het lichaam uit balans weer in een gezonde staat te brengen.

Met behulp van de genezende kracht van plantremedies brengen we het lichaam uit balans weer in een gezonde staat.

Met deze plantremedies maak ik voor jou een samenstelling op maat. Passend bij wie jij bent en je hulpvraag.

Spagyriek is alleen op voorschrift verkrijgbaar en de uitlevering vindt plaats via een apotheek die het complex rechtstreeks naar jou verstuurd. 

Niet giftig en te gebruiken naast reguliere medicatie

Spagyriek plantremedies zijn non-toxisch en daarom met een gerust hart te gebruiken voor ondersteuning van lichaam, geest en ziel naast reguliere medicatie. Dit komt door de manier waarop deze vervaardigd zijn. Elke individuele spagyrische essence heeft een analysecertificaat, dat de kwaliteit aantoont die is getest volgens de farmaceutische richtlijnen.

Met welke vragen kan je bij mij terecht?

Ik wil mij graag beter voelen. Ik wil een natuurlijke oplossing voor mijn probleem. Ik wil veerkrachtiger in het leven staan.

Ik wil mezelf helpen. Ik wil verlichting van klachten en minder spanning en stress voelen.

Ik wil graag dingen veranderen. Ik wil inzicht krijgen en persoonlijk groeien. Ik ben op zoek naar antwoorden.

Gezondheid verbeteren met 5 natuur principes, is kiezen voor kwaliteit

Als BATC natuurgeneeskundig therapeut werk ik volgens de 5 natuurgerichte principes, te weten: energie, prikkeloverdracht, drainage, voeding en geestelijk welzijn.

Deze manier van werken zorgt ervoor dat jij als cliënt op een holistische wijze wordt benaderd, wat concreet betekent dat alle aspecten van je lichaam worden meegenomen in de analyse en afhankelijk van je situatie kunnen verschillende methodes worden gebruikt om te komen tot een duurzame verlichting van spanning, stress of klachten.

Ellen vertelt over haar ervaring
” Tijdens mijn overgang heb ik alle gangbare klachten wel gehad: ineens heel warm krijgen, om niets uit je stekker gaan, urineverlies bij lachen, niezen of hoesten, slecht slapen, slecht dingen onthouden. Ook mentaal gebeurde er veel: het is ook een moment om de balans op te maken van hoe je in het leven staat. Voor mij betekende dit dat ik meer voor mijzelf wilde kiezen en stoppen met mijzelf wegcijferen. Dat lukt niet zomaar… Na een uitgebreid gesprek met Francis heeft zij een Spagyrisch plantcomplex samengesteld waarvan ik iedere dag druppels innam. Elke keer als ik de dosis iets mocht verhogen, merkt ik dat er in de week erna wel iets gebeurde. Bv. in week 3 voelde ik mij ineens zo super zielig en heb ik al mijn onzekerheden uitgesproken op zo’n intense manier die ik het echt tot in mijn tenen voelde! Door het zo intens te voelen kon ik het ook echt ervaren en daarna loslaten. Wat mij ook opviel was, dat ik vrij snel van 3 opvliegers per uur naar 3 opvliegers per dag ging. Dit gaf mij veel rust en ook vertrouwen dat mijn klachten uiteindelijk wel weer zouden overgaan. Het traject heeft het mij een aantal belangrijke inzichten gegeven, die kan ik gebruiken om goed in het leven te staan op een manier die bij mij past en niet zoals ik denk dat een ander het zou willen. Na een 1/2 jaar tot 1/3 jaar kon ik stoppen met de druppels. Nu voel ik me zeker van mijzelf en sta sterk in het leven, op een manier waar ik mij goed bij voel.” – Ellen

Hulp bij spanning, stress en klachten. Behandeling, begeleiding en advies

Samenwerken met mij  kan op 2 manieren:

Natuurlijk gezonder consult

Stap voor stap werken aan het ontladen van spanning en het ontdekken van de oorzaak én oplossing van klachten. Zodat gerichte persoonlijke behandeling mogelijk is. Krijg meer inzicht in jezelf en hoe zaken anders aan te pakken. Gebruikmakend van een behandelplan, testmethode en meting effectiviteit behandeling. En je krijgt van mij een gratis self-careplan op 1 A4 mee naar huis.

Natuurlijk plantkracht consult

Je meer tevreden en gezonder voelen met  natuurlijke ondersteuning door middel van Spagyrische plantcomplexen. Stap voor stap werken aan je lichaam, ziel en geest. Ook ter preventie bv hooikoorts. Gebruikmakend van een persoonlijk non-toxisch plantcomplex (maken en verzending door apotheek) en je krijgt van een mij een gratis self-care plan op 1A4 mee naar huis,

Een beter eindresultaat met een self-careplan op 1A4 voor thuis

Met natuurgeneeskunde willen we tot een duurzame oplossing voor verlichting van klachten komen. Het is dan ook zo dat, naast het behandeltraject en mijn ondersteuning, jouw eigen inzet ook cruciaal is voor het slagen van het traject.

Daarom krijg je van mij een gratis self-care plan op 1A4 mee naar huis met de inzichten, tips en adviezen vanuit je traject. Want het echte werk begint pas door deze ook toe te gaan passen in je dagelijkse leven.

Wat merk je van een natuurgeneeskundige behandeling

Wanneer je gaat starten met een natuurgeneeskunde traject wil je natuurlijk iets bereiken en omdat ieder traject maatwerk is verschilt het resultaat per persoon. Dit zijn de meest voorkomende algemene effecten die mijn cliënten ervaren na een aantal behandelingen:

Natuurgeneeskunde op maat traject; self-care met natuurgeneeskunde; resultaten
Gratis adviesgesprek natuurgeneeskunde en massage

Start vandaag met deze investering in jezelf en je eigen gezondheid. Hulp nodig? Plan een inzichtgesprek.

Wil je gedag zeggen tegen spanning en stress? En je belemmerende (vage) klachten verlichten? En weet je niet hoe verder? In dit vrijblijvende (online) gesprek geef ik jou inzicht in de stappen die voor jou nodig zijn om je weer tevreden en gezonder te voelen. Maak direct een afspraak in mijn agenda.

Veelgestelde vragen

Stel mij je vraag

Vertel me waar je hulp bij zoekt en samen gaan we kijken naar de volgende stap. Dit kan je doen via onderstaand contactformulier of via de WhatsApp button rechtsonder in je scherm.

Ik geloof in de kracht ín de mens en van de natuur
Ik geloof in de kracht ín de mens en van de natuur

Mijn naam is Francis Lawa en ik geloof in de kracht ín mensen en van de natuur. Dit is dan ook de basis van mijn behandeltrajecten. Naast mijn kennis en kunde zijn ervaring, empathie en intuïtie mijn kracht. En mijn ‘warme handen’ mijn instrument. Ik gebruik massage en natuurgeneeskunde om voor jou de gevolgen van spanning en stress te verminderen. Zodat je kan komen tot optimale natuurlijke herstelkracht en het ontstaan van een meer tevreden en gezonder leven. Je lijf en leven worden in beweging gezet.

Wees lief voor jezelf, Francis
Meer over mijWat zou er gebeuren als je zou stoppen met doorrennen en aan jezelf voorbij lopen? Om gedag te zeggen tegen spanning en stress. Klachten te verlichten die je belemmeren

Meer energie en innerlijke rust

Minder pijn en minder zorgen

Meer zelfvertrouwen en veerkracht

Wat kan ik voor jou doen

Natuurlijk gezonder traject

Pak de kern aan van je probleem én ontdek de oplossing. Breng je basis in balans: je lijf en energie op orde.

Ontdek het traject

Natuurlijk plantkracht traject

Ondersteun je lichaam, ziel en geest met een plantcomplex op maat. Ga anders om met emoties door middel van bloesemremedies.

Ontdek het traject

Natuurlijk minder stress traject

Ontlaad spanningen en krijg inzicht en handvatten om anders om te gaan met stressvolle situaties.

Ontdek het traject

Ontspannende massages

Neem een moment pauze voor rust en ontspanning. Laagdrempelig werken aan een beter in je lijf en leven voelen.

Ontdek de massages

Beter in je lijf en leven voelen met een natuurlijke oplossing

Krijg de professionele holistische benadering van jouw gezondheid en welzijn.

Je bent niet je klacht

Je totale gezondheid en jouw verhaal. Dat wordt meegenomen in de analyse en behandelplan.

Energie is de basis

Daarom breng ik altijd eerst je energie op peil, zodat je een goede start maakt met het traject.

Inzicht is het sleutelwoord

Door inzicht in gedachten, patronen en overtuigingen. Krijg je de kans om je probleem op te lossen.

Beter in je lijf en leven voelen met een natuurlijke oplossing

Krijg de professionele holistische benadering van jouw gezondheid en welzijn.

Je bent niet je klacht

Je totale gezondheid en jouw verhaal. Dat wordt meegenomen in de analyse en behandelplan.

Energie is de basis

Daarom breng ik altijd eerst je energie op peil, zodat je een goede start maakt met het traject.

Inzicht is het sleutelwoord

Door inzicht in gedachten, patronen en overtuigingen. Krijg je de kans om je probleem op te lossen.

Zet die stap naar elke dag meer energieker en vrolijker voelen met een adviesgesprek

Tijdens ons 30 minuten (online) gesprek bespreken we waar je nu staat, waar je naartoe wilt en welke stappen nodig zijn om je weer beter in je eigen lijf en leven te voelen en of we een match zijn. Geheel vrijblijvend.

homepage

Over mij

Hoi! Mijn naam is Francis. BATC Paramedisch natuurgeneeskundig therapeut, NGS wellness masseur, levensgenieter, partner en bonusmama.

Ik geloof dat de kracht ín mensen en van de natuur herstellend is. Dat is dan ook de basis van waaruit ik mijn vak uitoefen en daarbij maak ik gebruik van wat van nature al in jou zit: je lichaamswijsheid en zelfgenezend vermogen. Met natuurlijke oplossingen help ik jou om de gevolgen van spanning en stress te verlichten. Om jou dat extra steuntje in de rug te geven naar weer goed in je lijf en leven voelen. Want soms heb je gewoon even iemand nodig.

Mijn passie ligt in het leveren van een bijdrage om jou op een andere manier naar jezelf en je probleem te laten kijken en daarmee somberheid, verdriet en pijn te laten verdwijnen. Dit is voor mij een heel groot goed. Waarbij ik je ook bewust wil maken dat zorgen voor je gezondheid en zelfzorg (lief voor jezelf zijn) niet iets egoïstisch is en meer betekent dan ervoor zorgen dat je niet ziek bent.

Zorg goed voor jezelf, Francis

caret-down caret-up caret-left caret-right

Dat er wat dingetjes niet goed zaten wist ik wel! Maar Francis spoort alle blokkades doelgericht op en pakt ze aan! Wist niet dat er zo veel dingetjes waren. Opruimen is niet echt fijn, ff doorbijten. Nu een dag later voel ik de ruimte in mijn lijf. Kom na de vakantie weer ‘opruimen’!

Dolly

Het lukt Francis om volledig in te tunen op wat je nodig hebt. Ze kan je bewust maken van zaken die (misschien nog onbewust) op dat moment in je leven een belangrijke rol spelen en aandacht nodig hebben. In een ontspannen setting voel je je weer helemaal op en top! 

Ellen

Wil je met mij samen werken?

Zet de stap om op een natuurlijke manier de oorzaak én oplossing voor je probleem te ontdekken. Om te komen tot elke dag meer goed in je lijf en leven te voelen.Zet die stap naar elke dag meer energieker en vrolijker voelen met een adviesgesprek

Tijdens ons 30 minuten (online) gesprek bespreken we waar je nu staat, waar je naartoe wilt en welke stappen nodig zijn om je weer beter in je eigen lijf en leven te voelen en of we een match zijn. Geheel vrijblijvend.

homepage

Over mij

Hoi! Mijn naam is Francis. BATC Paramedisch natuurgeneeskundig therapeut, NGS wellness masseur, levensgenieter, partner en bonusmama.

Ik geloof dat de kracht ín mensen en van de natuur herstellend is. Dat is dan ook de basis van waaruit ik mijn vak uitoefen en daarbij maak ik gebruik van wat van nature al in jou zit: je lichaamswijsheid en zelfgenezend vermogen. Met natuurlijke oplossingen help ik jou om de gevolgen van spanning en stress te verlichten. Om jou dat extra steuntje in de rug te geven naar weer goed in je lijf en leven voelen. Want soms heb je gewoon even iemand nodig.

Mijn passie ligt in het leveren van een bijdrage om jou op een andere manier naar jezelf en je probleem te laten kijken en daarmee somberheid, verdriet en pijn te laten verdwijnen. Dit is voor mij een heel groot goed. Waarbij ik je ook bewust wil maken dat zorgen voor je gezondheid en zelfzorg (lief voor jezelf zijn) niet iets egoïstisch is en meer betekent dan ervoor zorgen dat je niet ziek bent.

Zorg goed voor jezelf, Francis

Dat er wat dingetjes niet goed zaten wist ik wel! Maar Francis spoort alle blokkades doelgericht op en pakt ze aan! Wist niet dat er zo veel dingetjes waren. Opruimen is niet echt fijn, ff doorbijten. Nu een dag later voel ik de ruimte in mijn lijf. Kom na de vakantie weer ‘opruimen’!

Dolly

Het lukt Francis om volledig in te tunen op wat je nodig hebt. Ze kan je bewust maken van zaken die (misschien nog onbewust) op dat moment in je leven een belangrijke rol spelen en aandacht nodig hebben. In een ontspannen setting voel je je weer helemaal op en top! 

Ellen

Wil je met mij samen werken?

Zet de stap om op een natuurlijke manier de oorzaak én oplossing voor je probleem te ontdekken. Om te komen tot elke dag meer goed in je lijf en leven te voelen.Hoi! Ik ben Francis

Eigenaresse van Praktijk Francis, BATC Paramedisch natuurgeneeskundig therapeut en NGS wellness masseur

Al 18 jaar volg ik opleidingen en trainingen in de complementaire gezondheidszorg, een aanvullende manier om te werken aan gezonder voelen en worden naast de reguliere zorg. Tijdens mijn natuurgeneeskunde trajecten ontwikkel je meer lichamelijke balans en krijg je inzichten om te komen tot bewustwording en daarmee de kans naar een duurzame oplossing van je probleem of klacht. Mijn manier van werken is erop gericht om jou in staat te stellen weer de vrolijke en energieke persoon te zijn die je wilt zijn. Goed in je eigen lijf en leven te voelen.

Jij bent uniek en dat zou jouw behandelingstraject ook moeten zijn. Ik volg dan ook geen standaarden of ‘one size fits all’. En werk dan ook niet met één werkvorm, maar heb meervoudige werkvormen in mijn gereedschapskist. We beginnen waar je op dit moment staat en werken stap voor stap naar je doel(en) toe gebruik makend van wat van nature al in jou zit; je lichaamswijsheid en zelfgenezend vermogen. Wanneer je op zoek bent naar een natuurlijke oplossing om spanning, stress en klachten aan te pakken. Je naar de kern van je probleem wilt en de oplossing wilt vinden. Dan ben je op de goede plek aangeland!

Werken met Francis is als een “Fijn gesprek aan de keukentafel.” Ze heeft en luisterend oor en wist precies de vinger te leggen op de kern van mijn probleem. Wat zo fijn was is dat ik de behandeling krijg die bij mij past. Met haar testmethode spoort ze alle blokkades doelgericht op en pakt ze aan! Ik voel me al een stukken energieker, lichter en vrijer.

Kim

Bij Francis gaat een massage verder dan alleen de spieren. Ze voelt goed aan waar de ongemakken in je lichaam zitten. Zonder dat ik alles uit moest leggen of aanwijzen. Ook wist ze mij goed onder woorden te brengen wat er in mijnleven speelde. Het inzicht was fijn voor mij. Een goede manier om de balans in je lichaam en geest te vinden.

Caroline

Mensen blij maken en laten stralen door zich goed over zichzelf en in hun leven te laten voelen. Dat is waarom ik doe wat ik doe. Want als een mooi mens blij en tevreden mijn praktijk verlaat, maakt mijn hart altijd een sprongetje.

– Francis

Zet die stap naar elke dag meer energieker en vrolijker voelen met een adviesgesprek

Tijdens ons 30 minuten (online) gesprek bespreken we waar je nu staat, waar je naartoe wilt en welke stappen nodig zijn om je weer beter in je eigen lijf en leven te voelen en of we een match zijn. Geheel vrijblijvend.

homepageKrijg de professionele holistische benadering van jouw gezondheid en welzijn.

Als natuurgeneeskundig therapeut werk ik volgens het BATC model van de 5 natuurgerichte principes, waarbij het uitgangspunt is dat het één niet zonder het ander kan. Deze manier van werken is kiezen voor kwaliteit.

1. Energie

Zonder voldoende energie in ons lichaam kunnen wij niet tot herstel komen.

2. Prikkeloverdracht

Niet goed werkende prikkeloverdracht in ons zenuwstelsel zorgt voor beperkte communicatie in het lichaam.

3. Drainage

Het lichaam dient zich inwendig regelmatig te reinigen (draineren).

4. Voeding

Vitaminen en voeding op maat. Wat wordt er opgenomen en wat niet?

5. Geestelijk welzijn

Het bewust worden van gevoel (psyche), erkenning geven aan het lichaam en het herkennen van (onbewust) ziekmakende levenspatronen.

Vertel mij meer

Dit betekent:

Dat als je onvoldoende energie hebt, je eerste meer energie moet krijgen voordat je kan gaan werken aan herstel. Als je wel voldoende energie hebt maar de zenuwen/prikkels werken niet goed, dan komt de informatie niet over. Als je lichaam te veel belast is met veel toxische stoffen, dan remt of hindert dit het herstel. Als je niet gezonde of onvoldoende voedsel tot je neemt. krijgt je lichaam onvoldoende goede bouwstoffen. En ten slotte: als je niet bereid bent naar jezelf te kijken en aan jezelf te werken dan heeft al het bovenstaande niet het duurzame effect dat je zou willen bereiken. Kortom; alle principes hebben met elkaar te maken en dien je te lezen in volgorde van prioriteit en het 1 kan niet zonder het ander.

Holistische benadering: alle aspecten van je lichaam worden meegenomen in de analyse

Deze manier van werken zorgt ervoor dat jij als cliënt op een holistische wijze wordt benaderd, wat concreet betekent dat alle aspecten van je lichaam worden meegenomen in de analyse en afhankelijk van je situatie kunnen verschillende methodes worden gebruikt om te komen tot een duurzame verlichting van spanning, stress of klachten.

 

Kim

Werken met Francis is als een “Fijn gesprek aan de keukentafel.” Ze heeft en luisterend oor en wist precies de vinger te leggen op de kern van mijn probleem. Wat zo fijn was is dat ik de behandeling krijg die bij mij past. Met haar testmethode spoort ze alle blokkades doelgericht op en pakt ze aan! Ik voel me al een stukken energieker, lichter en vrijer.

Kim
Patricia

Bij Francis gaat een massage verder dan alleen de spieren. Ze voelt goed aan waar de ongemakken in je lichaam zitten. Zonder dat ik alles uit moest leggen of aanwijzen. Ook wist ze mij goed onder woorden te brengen wat er in mijnleven speelde. Het inzicht was fijn voor mij. Een goede manier om de balans in je lichaam en geest te vinden.

Patricia

Wordt weer die energieke en vrolijke vrouw

Waar kan ik jou mee helpen

Ontdek de kern én oplossing van je klacht

Stap voor stap werken aan het ontladen van spanning en het ontdekken van de oorzaak én oplossing van klachten. Gebruikmakend van een testmethode en een zelfzorgplan op 1 A4.

Meer informatie

Ondersteun je lichaam ziel en geest

Stap voor stap werken aan ondersteuning van je lichaam en duurzame verlichting van klachten. Gebruikmakend van een plantcomplex op maat en een zelfzorgplan op 1A4. I.s.m. een apotheek.

Meer informatie

Ontlaad spanning en stress met massage

Je kunt bij mij diverse ontspannende massages boeken. Een mooie manier om laagdrempelig te werken aan verlichting van spanning, soepele spieren en lekkerder in je vel voelen!

Meer informatie