Er hoeft niets kapot te zijn aan je lichaam om pijn en klachten te hebben

Ben jij door stress uit balans?

Waarschijnlijk herken jij je in het patroon van doorgaan, niet willen teleurstellen, alles alleen moeten kunnen, iedereen helpen en druk die jij jezelf oplegt. Alle ballen moeten hooggehouden worden. Je krijgt steeds vaker het gevoel dat je ergens vastloopt en blokkeert in je leven. En dat als je opstaat je voor je gevoel al 5-0 achter staat. 

De pijn en klachten die je ervaart zijn niet meer zo nu en dan, maar is haast een dagelijks onderdeel van je leven geworden. Een dagje sauna of vakantie werkt niet meer. Het kost je energie die je al niet voldoende hebt en frustratie.

De reden achter jouw pijn en klachten zou een langdurige opstapeling van stress kunnen zijn die je in jouw lichaam opgeslagen hebt. 

Dingen om je heen veranderen, en daar moeten jouw lichaam en geest zich op aanpassen

Hoe stapelt stress zich op in jouw lichaam?

Iedereen heeft wel eens last van stress, maar wat is het precies? Stress gaat over het proces om je staande te houden in een veranderende omgeving. Dingen om je heen veranderen, en daar moet je je op aanpassen.

Van nature passen jouw lichaam en geest passen zich altijd aan Dit doet jouw lichaam automatisch en daar ben jij jezelf verder niet bewust vanAls dat kleine veranderingen zijn, gaat dat makkelijk, maar bij grotere veranderingen of hele vervelende gebeurtenissen is dat heel lastig.

Stress is dus een heel normaal en zelfs heel nuttig proces om veerkrachtig te zijn. Maar iedereen heeft ook wel eens last van stress.

Stressproblemen ontstaan wanneer jij zelf, bewust of onbewust, niet op de gepaste manier reageert op deze veranderende omstandigheden in en rondom jezelf. En bij niet gepast reageren op veranderende omstandigheden kan je denken aan:

Het ontkennen van een probleem of het weglopen van een probleem.

Je zorgen maken over zaken die je niet kunt controleren.

Wanneer je jouw negatieve gevoelens onderdrukt.

Wanneer je het gevoel hebt te willen weglopen maar nergens heen kunt.

Wanneer je geen kracht hebt om te handelen.

Pijn en klachten zijn signalen van jouw lichaam dat je teveel stress vasthoudt

Waar in je lichaam kan stress zich opstapelen?

Stressklachten, waaronder pijn, zijn signalen dat teveel stressen zich hebben opgestapeld in jouw lichaam. Stressopstapeling in je lichaam kan op drie gebieden plaatsvinden.

Het ontkennen van een probleem of het weglopen van een probleem.

Je zorgen maken over zaken die je niet kunt controleren.

Wanneer je jouw negatieve gevoelens onderdrukt.

Wanneer je het gevoel hebt te willen weglopen maar nergens heen kunt.

Wanneer je geen kracht hebt om te handelen.

Pijn en klachten zijn signalen van jouw lichaam dat je teveel stress vasthoudt

Waar in je lichaam kan stress zich opstapelen?

De meeste mensen reageren veerkrachtig op stressvolle gebeurtenissen. Hoewel een gebeurtenis een kortdurende stressreactie kan geven, is iemand dan snel weer in balans. Hierdoor blijven de meeste mensen goed functioneren, ondanks het meemaken van stressvolle gebeurtenissen.

Hevige of langdurige stress kan ertoe leiden dat de veerkracht vermindert, als een elastiek waar de rek uit is. Langdurige opbouw van stress kan leiden tot psychische klachten zoals slaapproblemen en moeheid, somberheid en depressie. Ook kan je last krijgen van lichamelijke klachten, zoals hartkloppingen, een gejaagd gevoel, een hoge bloeddruk en veel zweten.

Dit zijn signalen  dat de stress te veel wordt of te lang duurt. Het is belangrijk om goed naar signalen te luisteren en niet door te blijven gaan, want dan kan het van kwaad tot erger gaan.

Over mij …

Al bijna 19 jaar ben ik in de ban van natuurlijke geneeswijzen met als basis een HBO-opleiding tot natuurgeneeskundig therapeut. Als natuurgeneeskundig therapeut heb ik vrouwen (zowel als mannen) op een holistische manier geholpen stress en pijnklachten te verlichten met een combinatie van kinesiologie en energetische therapie, natuurlijke gezondheidsproducten en massage. Door mijn levenservaring, weet ik alles van stress-gerelateerde en pijnklachten en heb ik het talent al invoelend met mijn handen en afstemmend op jouw energie snel tot de kern van een probleem te komen.

Ik heb sinds 2016 een eigen praktijk. En help ik vrouwen zoals jij de balans te hervinden tussen je hart, brein en lijf. Zodat je weer je vrolijke, ontspannen en krachtige zelf kunt zijn. Het geheim: een combinatie van invoelen en afstemmen samen met methodes uit de lichaamsgerichte therapie en natuurgeneeswijzen zodat je weer dichtbij jezelf kan komen en blijven, relaxter kunt leven, sterker in je schoenen staat en vreugde écht weer van binnen kunt voelen.

Ik hou van mijn vak en heb één missie: op een respectvolle en liefdevolle manier via het zelfgenezend vermogen van jouw lichaam jouw leven lichter, makkelijker en pijnlozer maken. 

Ga ik jou helpen te laten zien dat natuurgeneeskundige behandeling en begeleiding de weg is naar een duurzame verlichting van jouw klachten en de verloren delen van jezelf terug te vinden? Schrijf je in!

Veelgestelde vragen

Stel mij je vraag

Vertel me waar je hulp bij zoekt en samen gaan we kijken naar de volgende stap.