NATUURGENEESKUNDE: WAAR INNERLIJKE BALANS EN ZELFHERSTEL SAMENSMELTEN

Ontdek de voordelen van Natuurgeneeskunde als extra zorg

De standaardzorg die je ontvangt van de huisarts of het ziekenhuis is één ding, maar wist je dat je ook gebruik kunt maken van natuurgeneeskunde als extra zorg? Deze holistische benadering richt zich op jouw algehele welzijn, inclusief lichaam, geest, emoties, gedachten en verlangens. Hierbij ligt de focus op het zelfherstellend vermogen van het lichaam, zoals dat in de natuur voorkomt.

Met natuurlijke therapieën, gezondheidsproducten en lifestyle-adviezen zorgt natuurgeneeskunde ervoor dat je niet alleen van je klachten afkomt, maar ook gezond blijft door het preventief in te zetten. Het kan helpen bij het verminderen van klachten zoals pijn, angst, vermoeidheid, stress en slaapproblemen, wat op zijn beurt kan leiden tot een betere kwaliteit van leven.

Het mooie aan natuurgeneeskunde is dat het zich richt op jouw klachten en welzijn in plaats van op jouw ziekte. Het kan gebruikt worden als extra zorg naast de behandelingen die je al krijgt van je huisarts of specialist. Daarnaast kan het ook van nut zijn bij vage klachten (SOLK), als je moet leren leven met klachten, merkt dat je gezondheid niet optimaal is of wanneer je jouw lichaam in een betere balans wilt krijgen.

Natuurgeneeskunde streeft naar een holistische aanpak van gezondheid. Het doel is om balans te creëren in het energiesysteem van het lichaam. En het zelf herstellend vermogen te stimuleren.

EEN HOLISTISCHE GENEESWIJZE DIE DICHT BIJ DE NATUUR STAAT

Dat is natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskunde is voortgekomen uit de volksgeneeskunde en heeft haar kennis over de geneeskrachtige werking van de natuur te danken aan haar nauwe verbondenheid hiermee. De kruidengeneeskunde is hieruit voortgekomen.

Ik ben een specialist in kruidengeneeskunde en kinesiologie. Deze vorm van lichaamsgerichte therapie maakt gebruik van spiertesten en de meridiaanleer van de Traditionele Chinese Geneeskunde. De Chinese geneeswijze streeft naar harmonie tussen lichaam, geest en omgeving en heeft een duidelijk holistisch uitgangspunt, waarbij de mens wordt gezien als één geheel met ‘alles wat is’.

Natuurgeneeskunde wint in Nederland de laatste jaren aan populariteit. Dit is te wijten aan onze toenemende bewustwording van het belang van een gezonde balans tussen lichaam en geest. In plaats van te reiken naar medicatie, kiezen steeds meer mensen voor minder drastische oplossingen. Hierdoor wordt de overstap naar deze holistische geneeswijze steeds gemakkelijker.

VOORDELEN NATUURGENEESKUNDE

Hieronder vind je een overzicht van wat natuurgeneeskunde voor jou kan betekenen

Weg met die hoofdpijn, migraines en stress gerelateerde bonkende hoofdpijn!

Verminder de gevolgen van reumatische klachten zoals fibromyalgie, ziekte van Bechterev en reumatoïde artritis.

Breng balans in hormonen tijdens de menstruatie of overgang en ervaar verlichting van klachten.

Activeer je spijsvertering, verminder maag- en darmklachten en pijn.

Slaap als een roosje en geef jouw lichaam de kans om te herstellen en te rusten.

Verhoog je energielevels bij vermoeidheid, verminder stress en burn-out klachten.

Krijg meer helderheid, nieuwe inzichten en focus in je leven.

Versterk je persoonlijke ontwikkeling en groei.

Ontdek wat er in jou speelt en voel je vrij om jezelf te uiten.

Blijf dichter bij jezelf en sluit je af van je omgeving, dit kan vooral belangrijk zijn bij hooggevoeligheid of hoogsensitiviteit.

Maak stijve spieren soepeler en zachter, van rug tot nek en van benen tot voeten.

Helpt bij sensitiviteitsproblemen zoals ADHD, autisme en HSP.

Doorbreek patronen, emotionele onbalans, perfectionisme, grenzen, zelfacceptatie, zelfvertrouwen, faalangst en uitstelgedrag.

Staat jouw klacht of probleem hier niet bij? Geen zorgen, neem gerust contact op voor een oriënterend gesprek en ontdek wat ik voor jou kan betekenen.Een gratis checklist voor jou

Hoe voelt een lichaam uit balans? Ontvang een gratis checklist met 36 signalen om te ontdekken of jouw lichaam uit balans is. Binnen slechts drie minuten kun je zien of er iets aan de hand is. Wacht niet langer en kom er nu achter!

DOWNLOAD