In augustus 2019 zette een burn-out mijn wereld op zijn kop

Heftig omdat mijn lichaam plotseling de stekker uit mijn leven als actieve vrouw en parttime ondernemer trok. Maar het besef dat ik mezelf ergens onderweg was verloren. Was ook het grootste keerpunt in mijn leven.

Het gevolg: ik besloot om fulltime te gaan ondernemen. Mijn missie: zoveel mogelijk vrouwen met stress en pijnklachten helpen om via hun lichaam op een respectvolle en liefdevolle manier de regie te pakken naar hoe zij wél willen leven, in plaats van geleefd te worden. Door ze te leren hun hart, hun lijf en dat mentale stukje weer met elkaar te verbinden. Kortom: balans te hervinden tussen hun hart, brein en lijf.

Want het leven is ontspannen en leuk! Tenminste, als je goed in je vel zit en met liefdevol voor jezelf kunt zorgen.

“Ik durf niet meer naar buiten”

Met deze woorden belde ik mijn lief. Ik weet het nog als de dag van gisteren. Het was een zonnige dag in Nijmegen begin augustus 2019. Had sinds 2016 een bloeiende natuurgeneeskundige massagepraktijk. En van de één op andere dag stond mijn wereld op zijn kop. Ik was totaal uitgeput. Had niet eens de energie om mijn tanden te poetsen. Voelde angst om naar buiten te gaan. En wilde niemand zien. “Dan meldt jij je maar ziek en maak je een afspraak bij de huisarts.”; zei mijn vriend direct.

En zoals ik advies altijd in de wind sloeg en doorgaan mijn motto was, protesteerde ik dit keer niet. Want mijn lichaam was nu zoveel sterker dan ik. Er zat niks anders op dan toe te geven en leren te accepteren aan dat wat de conclusie zou zijn: een burn-out. Ik kon pas luisteren toen mijn lichaam niet begon te schreeuwen – maar te gillen.

Tussen alle stress en pijn mijn power terugpakken

Toen ik de stap naar hulp kon zetten koos ik voor een lichaamsgericht therapeute (net als ik zelf ben). Want praten en eromheen praten dat kan ik wel. Maar haar kon ik niet al pratende om de tuin leiden. Want je lichaam liegt immers niet. 

Zij vroeg aan mij wat ik het liefste wilde. En ik zei: “vrijheid!” Waarom? Omdat ik sinds mijn 16e mij zelf vaak afvroeg waarom ik die échte vreugde van binnen maar niet kon voelen. Ik mij vaak somber en moe voelde. Had steeds ‘vage’ stress- en pijnklachten en bleef voor mijn gevoel hier steeds in vastlopen.

Van overleven naar zelfliefde

Met haar hulp ontdekte ik wat mij onbewust in de overlevingsstand hield. Ik ken als therapeut alle theorie. En toch koos ik er als mens onbewust voor om bepaalde gebeurtenissen uit mijn leven en de bijbehorende emoties niet aan te gaan. Via mijn lichaam heb ik vastgezette emoties die mijn energie blokkeerden verwerkt. En heb ik mijn zwaarste jas uit kunnen trekken. Ben ik liefdevol naar mezelf, mijn overtuigingen en patronen gaan kijken.

Stap voor stap leerde ik goed voor mezelf te gaan zorgen. En ging ik zelfbewuster in het leven staan. Wist beter wat ik wel en niet wou. En door liever voor mij zelf te zijn, kon mijn zelf dat gaan geven wat ik nodig heb. Mijn innerlijk vuurtje begon te branden en ik voelde voor het eerst weer échte vreugde van binnen. Mijn energielevel schoot van somber en continu moe naar energiek, vrolijk en krachtig. En eindelijk kon ontspannen. Want ik had eindelijk rust, innerlijke rust.

“Stress spelled backwards is desserts”

Mijn sensitiviteit als kracht inzetten

Zo ontdekte ik ook voor het eerst dat wat voor mij zo natuurlijk is – één worden met de energie van de ander en mijn omgeving en gedachten, gevoelens en emoties overnemen – ook mijn valkuil was. Een een naam heeft: empaat zijn. Omdat ik ondertussen geleerd had dat ik veilig in mijn eigen lichaam kon zijn. Had ik in één keer de kracht gevonden om bij mezelf te kunnen blijven. Te kunnen voelen wat van mij of van de ander is. En dat ik hier zelf mijn grenzen in kon bepalen. Waardoor ik het nu als een nog grotere kracht in kan zetten. 

Massage, magnetiseren en het gebruik van kruiden en oliën mij met de paplepel ingegoten

Ik kom uit een gezin met een Indische vader. En voor hem was natuurlijk helen net zo gewoon als dat wij kaas op ons brood eten. Daarom weet ik wat je met massage, oliën en kruiden kunt bereiken. Mijn moeder, een Groningse, bezat de kwaliteit tot magnetiseren en hielp mij al als jong meisje bij buikpijn of hoofdpijn. Je zou dus kunnen zeggen dat wat ik nu doe met de paplepel ingegoten is. Als jong meisje werd ik mij dan ook gauw bewust dat ik met de energie uit mijn handen en intentie mijn ouders kon helpen. Dat heb ik dan ook gedaan in de tijden dat mijn moeder zelf met chronische stress-gerelateerde en pijnklachten door het leven moest gaan En heb ik altijd dat aangevoeld wat niet gezegd werd.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat ik na Reiki workshops op mijn 30ste begon met de HBO opleiding tot natuurgeneeskundig therapeut. Want er moest toch meer zijn in het leven dan een kantoorbaan.

Toen ik fysiek en mentaal zover was volgde ik mijn hart en ging fulltime ondernemen

En besloot ik met volle overtuiging mijn levensmissie aan te gaan. Mensen helpen hun leven lichter, blijer en makkelijker te maken. Kwam in de actie-modus en dacht: “Het is nu of nooit, ik ga een fulltime praktijk starten, ik word zelfstandig ondernemer.” Er kwam een vette glimlach op mijn gezicht en van binnen gloeide ik van vrolijkheid. De stap naar de KvK om opnieuw een praktijk te openen was dan ook snel gezet. Maar nu in Groenlo in plaats van Nijmegen. Op 1 januari 2022 starte ik met een nieuw begin.

Ik merkte dat ik in de Achterhoek dezelfde cliënten tegenkwam als in mijn praktijk in Nijmegen

Allemaal vrouwen met té veel pijn, stress en stress-gerelateerde klachten. Klachten die zowel in het lichaam als psychisch aanwezig en voelbaar waren.De vrouwen die ik behandel weten niet meer hoe zij hun lichaam, hun gevoel en dat mentale stukje weer met elkaar kunnen verbinden. Daarom ben ik energietesten gaan
combineren met energetische therapie, natuurlijke gezondheidsproducten en massages tot behandelingen op maat. Geen praattherapie, maar lichaamsgericht.

Ik help hen om de regie te pakken over hoe zij zich wél willen voelen en hun leven willen leiden, in plaats van geleefd te worden. Zo laat ik deze vrouwen ervaren hoe het is om je weer goed en krachtig in je vel te voelen en met zelfliefde naar jezelf te kunnen kijken. Kortom: de balans te hervinden tussen hun hart, brein en lijf.

Dit wist je nog niet over mij

Desserts, i love them! En het is zo erg dat ik als eerste in een restaurant kijk welke toetjes op de kaart staan. Eigenlijk zou ik gewoon altijd willen starten met een toet!

Voor de Human Design en astrologische geïnteresseerden ons er jullie. HD Projector 6/2, zon in vissen, maan in vissen, ascendant boogschutter. Chinese dierenriem Tijger.

Mijn guilty pleasure? Muziek en dansen. Muziek op standje discotheek, meezoingen en dansen terwijl niemand mij ziet. Sowieso. Muziek is dansen!

Ik draai mijn hand niet om voor een zelf gekookte Indische rijsttafel. Lekker makan, makan! .. Hoezo dat? Ik ben dochter van een Indische vader. Asian food is allways good!

Zee en strand!! Je kan mij niet blijer maken als een tripje naar zee. Of een zonovergoten eiland. Voor mij voelen 2 dagen aan zee altijd als een week vakantie.

Oh en ik ben gek op notitieboekjes! Groot, klein, mini. Vraag me niet waarom. En ik schrijf altijd het liefst met een pen die zwart schrijft.

Wat zeggen anderen

Oké, lieve sterke en sensitieve vrouw

Mijn missie is jou op een respectvolle en liefdevolle manier te helpen de regie te pakken naar hoe jij wél wilt leven, in plaats van geleefd te worden door stress en pijnklachten. Door jouw hart, je lijf en dat mentale stukje weer met elkaar te verbinden. Want het leven is ontspannen en leuk! Tenminste, als je goed in je vel zit en liefdevol voor jezelf kunt zorgen. 

Ik ben benieuwd naar jouw verhaal. Wat is jouw uitdaging met stress en pijnklachten? Hoe ben je gekomen waar je nu bent en wat wil je bereiken? Misschien kan ik jou helpen.

Deel het hieronder met me door het formulier in te vullen. Ik ben heel benieuwd en reageer op werkdagen binnen 24 uur ook je bericht!

Door het invullen van je gegevens ga je automatisch akkoord met het privacy statement.