Het roer om; “Ik word natuurgeneeskundig therapeut'”

Van jongs af aan was ik gefascineerd door de kracht van massage, kruiden en oliën. Mijn Indische achtergrond bracht me als jong meisje in aanraking met zelfheling en voedde mijn nieuwsgierigheid. Dat sindsdien onlosmakelijk verbonden is met mijn levenspad.

In 2004 ontdekte ik de opleiding voor Natuurgeneeskundig Therapeut en wist meteen dat dit mijn droombaan was. Ondanks mijn fulltime job in het bedrijfsleven, besloot ik de vijfjarige opleiding te volgen. De opleiding bracht mij naast kennis ook meer bewustzijn en zelfheling voor mijn eigen stress en (pijn) klachten.

Dit inspireerde mij om uiteindelijk in 2016 mijn eigen praktijk in Nijmegen te openen.

In die tussenperiode volgde ik opleidingen in andere natuurgeneeswijzen. Mijn grootste ontdekking kwam in 2014 toen ik kinesiologie en de spiertest leerde kennen. Deze methode was dé sleutel tot het combineren van al mijn kennis en ervaring. Zodat ik vanuit mijn toolkit een op maat gemaakte holistische totaalaanpak bieden.

Het roer om had een reden

Mijn verhaal gaat over een persoonlijke transformatie, waarbij ik mijn ware zelf opnieuw heb ontdekt en heb geleerd om voor mezelf te zorgen. Het was in 2002, op 28-jarige leeftijd, toen ik tegen mijn moeder fluisterde: “Ik durf niet meer naar buiten.” Op dat moment had ik een drukke baan in het bedrijfsleven.

Mijn wereld stond op zijn kop en ik besefte dat ik was opgebrand, dus besloot ik om hulp te zoeken. Ik ging naar een natuurgeneeskundig therapeute die via het lichaam werkte, omdat ik wist dat praten en om de zaken heen draaien niet zou helpen. Ze vroeg me wat ik het liefste wilde en ik antwoordde: “vrijheid!” Sinds mijn dertiende voelde ik me vaak somber en oververmoeid, maar ik wist niet waarom. Ik bleef vastzitten in onverklaarbare klachten.

Met haar hulp ontdekte ik wat mij onbewust in de overlevingsstand hield. Ik heb vastgezette stressen die mijn energie blokkeerden opgelost. Stap voor stap leerde ik goed voor mezelf te gaan zorgen en werd ik bewuster van mijn leven. Ik wist beter wat ik wel en niet wilde en kon eindelijk mijzelf dat geven wat ik zo hard nodig had.

Mijn innerlijke vuur begon weer te branden en ik voelde voor het eerst weer échte vreugde van binnen. 

En nu: in mijn kracht, ondernemer en een fulltime praktijk

In 2019 verruilde ik voor de liefde Nijmegen voor Groenlo en heropende ik in 2022 mijn praktijk. Maar tot mijn verrassing ontving ik dezelfde cliënten als voorheen. Vrouwen en mannen die kampen met lichamelijke pijn en stress-gerelateerde klachten, die zowel mentaal als fysiek voelbaar zijn.

Dit verbaasde me niet, aangezien ik zelf jarenlang op zoek was naar oplossingen voor mijn eigen onverklaarbare (pijn) klachten.

Mijn cliënten hebben vaak vergeten hoe ze hun lichaam, emoties en mentale gesteldheid in harmonie kunnen brengen. Dus gebruik ik mijn kennis van de natuurgeneeskunde en natuurlijke gezondheidsproducten om hen te helpen deze verbinding te herstellen.

Ik laat deze vrouwen en mannen ervaren hoe het voelt om weer goed in hun vel te zitten en om met zelfliefde naar zichzelf te kijken. Ik help hen om de controle terug te krijgen over hun gezondheid en hoe ze zich willen voelen, en om niet langer geleefd te worden door pijn en stress.

In een notendop: Ik help hen om de balans tussen hun hart, brein en lichaam te herstellen.

Inmiddels weet ik zeker: ‘Goed naar je lichaam, eigen gevoelens en behoeftes luisteren mag boven aan het lijstje staan. Het leven is niet bestemd om te overleven.”

– Francis

LEER MIJ NOG BETER KENNEN

Mijn favoriete dingen

01. Nummer één
De liefste langharige teckel en Noorse boskat die je ooit ontmoet hebt. Mijn harige kinderen. Merfis en Takira.
02. Nummer twee
Nieuwe plekken, restaurantjes en winkeltjes ontdekken met mijn lief, Mathieu.
03. Nummer drie
Mijn klanten terug te brengen naar de basis om zo hun vrolijke, ontspannen en energieke zelf te herontdekken.
04. Nummer vier
De schoonheid van de natuur alleen te vangen op foto, schilderij of tekening.
001. FAVORIETE STAD
Sevilla, Spanje
002. BESTE ADVIES
Blijf spelen!
003. KAN NIET LEVEN ZONDER
Pure chocolade
004. GUILTY PLEASURE
Kijken naar “Say yes to the dress!”
005. FAVORIETE DRANKJE
Old fashioned MOJITO!
KLINKT HET ALSOF WIJ EEN MACHT ZIJN?

Bekijk hoe wij kunnen samenwerkenEen gratis checklist voor jou

Hoe voelt een lichaam uit balans? Ontvang een gratis checklist met 36 signalen om te ontdekken of jouw lichaam uit balans is. Binnen slechts drie minuten kun je zien of er iets aan de hand is. Wacht niet langer en kom er nu achter!

DOWNLOAD