Ik zie om mij heen steeds meer vrouwen worstelen met spanning, stress en stress-gerelateerde klachten. Ze voelen zich uit balans, onrustig, vermoeid en hebben vaak een tijdje hun eigen grenzen overschreden. Hierdoor voelen ze zich niet gelukkig en worden ze door hun gezondheidsklachten gehinderd om datgene te doen wat ze eigenlijk willen doen. Ik zorg in mijn natuurgeneeskundig consult voor diepe ontspanning, waardoor jij weer meer tot rust komt en er ruimte ontstaat om je weer prettiger te voelen. Dit doe ik met behulp van ….. Ontstress technieken, energetische behandeling en ontspanningsoefeningen.

Elementen van mijn aanpak

“Ieder traject is maatwerk”, maar in mijn aanpak zie ik met enige dichterlijke vrijheid de volgende elementen terugkomen:

  • Een aantal consulten kort op elkaar zodat jouw energie weer vrij kan stromen en jij je weer een stuk beter voelt;
  • Ontstressen van een aantal gebeurtenissen die emotioneel impact op jouw hebben gehad;
  • Met behulp van Reiki, aangevuld met een gesprek over levenskunst wordt overtollige ballast afgevoerd. Hierbij kom je tot diepe ontspanning;
  • Een orthomoleculair advies indien noodzakelijk;
  • Een kleine oefening voor thuis.

Over het algemeen zijn de eerste effecten na 3 weken merkbaar. De mensen die je voor zijn gegaan zeggen dat ze zich meer ontspannen voelen en de energie weer vrijer kan stromen. De onrust maakt plaats voor een gevoel van ruimte & innerlijke rust. Hierdoor weet je weer wat je zelf nodig hebt en ben je in staat om “gezonde” keuzes te maken. Daarnaast is er vaak een aantal prettige bijkomstigheden zoals; beter slapen, je positiever voelen, een opgeruimd gevoel hebben en dit ook uitstralen.

Het traditionele Reiki Usui systeem

Met reiki leg ik mijn handen op verschillende plaatsen op je lichaam om zo te ontdekken waar de energie geblokkeerd is en niet meer vrij stroomt. Er zullen heel wat blokkades worden opgelost en je merkt direct vooruitgang. Dit werkt stimulerend voor jou en mij om je snel van de klacht af te helpen.

Ik geef Reiki via het traditionele Reiki Usui systeem. Dit systeem is een traditie die door mondelinge overdracht wordt geleerd. Ik ben ingewijd in de tweede graad van dit systeem en afgestudeerd Reiki Practitioner.

Mocht reizen voor jou een probleem zijn dan kan ik ook een behandeling op afstand geven (dit wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar), mijn voorkeur gaat er naar uit je persoonlijk te ontmoeten.

Inzicht krijgen in jouw patronen

Je weer een stukje beter voelen is natuurlijk heerlijk! Maar het schiet natuurlijk niet op als je hier vanuit mijn praktijk opgeladen naar huis gaat en dan vervolgens weer op de oude voet door gaat. Het is de bedoeling dat we samen ontdekken hoe het nou komt dat je zo over je grenzen gaat. Vervolgens gaan we aan de slag om ervoor zorgen dat jij gezondere keuzes maakt.

Tijdens het natuurgeneeskundige consult zullen we stil staan bij wat er bij jou speelt en geef ik je handvatten om het anders te doen. Heel concreet en praktisch, zodat je direct aan de slag kunt. Ik vind het altijd weer een uitdaging om erachter te komen wat er speelt en om je bewust te maken van de mogelijkheden om de dingen anders aan te pakken. Dit probeer ik te doen met de nodige humor, waardoor het niet alleen maar serieus is en we ook gewoon lol kunnen hebben.

Je weer een stukje beter voelen is natuurlijk heerlijk! Maar het schiet natuurlijk niet op als je hier vanuit mijn praktijk opgeladen naar huis gaat en dan vervolgens weer op de oude voet door gaat.

Oefening thuis

Als je snel geneigd bent alleen maar in je hoofd te zitten of je gestresst te voelen, dan zal ik een aantal oefeningen met je doen die je te helpen om overdag af en toe eens stil te staan bij jezelf. Het leuke is dat je op heel concrete wijze geholpen wordt om contact te houden met je gevoel. Hierdoor sta je eerder stil bij je gevoel, mag het er zijn en in de meest ideale situatie ga je rekening houden met je gevoel (en dus jezelf 😉 ).

Dit leidt bijna altijd tot meer ontspanning overdag, waardoor je fitter blijft in je werk en thuis!