Herken je dat, je zo moe voelen en toch niet kunnen slapen?

Een goede nachtrust is cruciaal voor je welzijn en gezondheid. Wanneer je slaapproblemen hebt of ooit hebt gehad, weet je dat slaaptekort en de daaruit volgende vermoeidheid de hele dag door voelbaar zijn. Je voelt je moe, bent sneller geïrriteerd, je denkt minder helder, kan minder goed concentreren of hebt last van hoofdpijnen. Het kost je bovendien meer moeite gezonde gewoonten zoals sporten en gezond eten vol te houden.

Wanneer slaapproblemen aanhouden lijkt de stap naar slaapmiddelen soms onvermijdelijk, maar het loont de moeite om massage te overwegen voor een betere slaap. Deze massage is nuttig voor mensen die moeilijk (in)slapen, als je zonder duidelijke reden dagenlang last hebt om in slaap te raken of ’s nachts geregeld wakker wordt. Burn-out en slaapproblemen? Kies dan voor massage bij burn-out.

Ik wil wel slapen, maar mijn gedachten blijven door babbelen.

Jij en jouw lichaam kunnen niet zonder slaap

Niet of slecht slapen heeft ook invloed op het zelf genezend vermogen van het lichaam. Tijdens de diepe slaap wordt er normaal gesproken een groeihormoon aangemaakt. Dit groeihormoon heeft invloed op het bindweefsel. Bindweefsel is het voornaamste herstelmechanisme in het lichaam en de chemie ervan regelt de afweer tegen ontstekingen en genereert vloeistoffen (zoals witte bloedlichaampjes en antilichaampjes) om infecties te kunnen bestrijden.

Maar wat zou kunnen maken dat je zo moeilijk kan slapen:

 stress, vermoeidheid, depressiviteit
 pijn (hoofdpijnen)
 cafeïne gebruik (koffie, cola, energiedrank)
 medicatie
 onregelmatig leven, denk hierbij aan bijv. ploegendiensten

Wat kan een ontspannende slaapmassage voor jou doen?

1. Energie

Wanneer je onvoldoende energie hebt, zal je eerst meer energie moeten krijgen voordat je kan gaan werken aan herstel.

2. Prikkeloverdracht

Als je wel voldoende energie hebt maar de zenuwen/prikkels werken niet goed, dan komt de informatie niet over.

3. Drainage

Als je lichaam te veel belast is met veel toxische stoffen, dan remt of hindert dit het herstel.

4. Voeding

Als je voor jou niet gezonde of onvoldoende voedsel tot je neemt. krijgt je lichaam onvoldoende goede bouwstoffen.

5. Geestelijk welzijn

En ten slotte: is de bereidheid naar jezelf te kijken en aan jezelf te werken, bewust te worden de sleutel voor de duurzame verlichting van je klacht of probleem.

Balans tussen je hart, brein en lijf

Uiteindelijk gaat het om de balans in jezelf te herstellen, want wanneer alle 5 natuurprincipes met elkaar beter in balans zijn kan er gezondheid ontstaan.

Kim

Werken met Francis is als een “Fijn gesprek aan de keukentafel.” Ze heeft en luisterend oor en wist precies de vinger te leggen op de kern van mijn probleem. Wat zo fijn was is dat ik de behandeling krijg die bij mij past. Met haar testmethode spoort ze alle blokkades doelgericht op en pakt ze aan! Ik voel me al een stukken energieker, lichter en vrijer.

Kim
Patricia

Bij Francis gaat een massage verder dan alleen de spieren. Ze voelt goed aan waar de ongemakken in je lichaam zitten. Zonder dat ik alles uit moest leggen of aanwijzen. Ook wist ze mij goed onder woorden te brengen wat er in mijnleven speelde. Het inzicht was fijn voor mij. Een goede manier om de balans in je lichaam en geest te vinden.

Patricia

Even kennismaken?

Worstel je met stress of klachten en weet je niet hoe dit op te lossen?

Plan dan je gratis kennismakingsgesprek. Hierin gaan we kort samen in gesprek over de uitdaging in jouw leven met stress en klachten. En welke stap je kan zetten naar verandering. Ook kan ik jou dan meer vertellen over mij en de manier waarop ik werk.

Lukt het niet om een passende datum te vinden? Stuur me dan even een mail.

Je kunt direct een datum in mijn online agenda inplannen. Daarna komt de bevestigingsmail met eventuele Zoom link naar jou toe!