cirkel van stress en klachtenVaak heb je als vrouw niet eens in de gaten wat stress met je lichaam doet

Dat waar eerst een kleine lichte reactie vanuit je lijf ontstond na een acute stressreactie/-situatie dit een vicieuze cirkel van nog meer of steeds hinderlijkere klachten en kwalen worden. En als je aan stressklachten denkt gaat het niet alleen om mentale klachten zoals somberheid, maar ook om de fysieke en dat kan vaak alleen al nekpijn of vastzittende schouders zijn. Dat het heel klein kan beginnen laat ik je zien met dit voorbeeld.

Stress-gerelateerde klachten

Als ik hier een lijst van alle stress-gerelateerde klachten zou moeten opsommen, is de lijst haast oneindig. Door onbewust ontstaan trauma, té veel en té vaak stressreacties en stressvolle situaties in je leven, kunnen er veel mentale en fysieke reacties ontstaan. Die zich uiten in door artsen verklaarbare maar ook in (vage) klachten. Klachten waar geen fysieke aanleiding voor te vinden is. En uit eigen ervaring zijn er klachten waarvan je nooit zou hebben verwacht dat dit stressmatig kan zijn.

Stress en klachten kunnen hierdoor vrij spel krijgen

Hier ga je gauw voorbij aan emoties, gevoelens en signalen die je lijf afgeeft. Langdurige stress en klachten kunnen hierdoor sneller vrij spel krijgen zich te te manifesteren, je leeft immers niet vanuit jouw innerlijke balans en op je natuurlijke gevoelskracht.

En waar eerst een kleine lichte reactie vanuit je lijf ontstond kan dit een vicieuze cirkel van nog meer of steeds hinderlijkere klachten worden. En als je aan stressklachten denkt gaat het niet alleen om mentale klachten, maar ook om de fysieke. De cirkel van stress kan heel klein beginnen, hieronder een voorbeeld.

cirkel van stress en klachten

Ik behandel vrouwen met de meest uiteenlopende klachten en/of wensen

In mijn praktijk behandel ik vrouwen met de meest uiteenlopende klachten en/of wensen. Denk aan fysieke klachten als rugpijn, stijfheid van gewrichten, overgangsklachten, darmklachten, hoofdpijn en vermoeidheid. Of mentale klachten als somberheid, overspannenheid, burn-out, concentratiegebrek, angsten of paniek. Of thema’s zoals zelfvertrouwen, grenzen stellen, perfectionisme en uitstelgedrag.

Aan de slag met de kern en je onbewuste

Tijdens een consult gaan we samen werken aan de kern van jouw stressprobleem/klachten en wat je graag zou willen bereiken. Vaak houden meerdere klachten verband met elkaar en kan werken op het een, het ander ook gelijk verlichten. Wat belangrijk is om te weten is dat we werken met jouw onderbewustzijn via jouw lichaam; we werken op een lichaamsgerichte manier. Daar zit alle kennis opgeslagen die jij nodig hebt om  ruimte te creëren.

Rust in je systeem en ruimte voor je zelfhelend vermogen

Het doel  is altijd dat jij weer voelt hoe krachtig je bent en je meer energie gaat ervaren. We zorgen voor rust in je systeem en ruimte voor je zelfhelend vermogen om maximaal zijn werk te kunnen doen. Daarmee geven we jouw lichaam de kans om te helen. Zodat jij keuzes kunt maken die voor jou gezond zijn, die jouw geluk dienen. Stukje bij beetje gaan we aan de slag. Vaak is een viertal sessies al voldoende om een verandering te ervaren. Soms voel je dat je meer nodig hebt of ben je op een later moment toe aan een nieuwe laag die zich aandient. Allemaal volgens jouw tempo. Alles is oké, want het is  jouw proces.Stap uit de cirkel van stress en klachten
Stap uit de cirkel van stress en klachten

Versterk je natuurlijke kracht. Ga aan de slag met je zelfgenezend vermogen. Het zit van nature al in jou! Dus waarom niet maximaal benutten?

Liefs, Francis
Ontdek mijn werkwijze