Kinesiologie is een natuurlijke geneeswijze waarbij spiertesten worden gebruikt om inzicht te krijgen in iemands energiebalans en onbewuste processen. Spieren zijn verbonden met andere delen van het lichaam en kunnen informatie geven over bijvoorbeeld stress, emotionele problemen, geestelijke gezondheidsproblemen en voedingsproblemen. Tijdens een spiertest wordt een spier gestimuleerd en kan een zwakke reactie duiden op stress en onevenwicht. Kinesiologie kan helpen om kracht terug te krijgen en pijn en ongemak te verlichten.

 

Heb jij al gehoord van spiertesten, kinesiologie en ben je nieuwsgierig?

Dan bent je bij mij aan het juiste adres, want het is de basis van mijn natuurgeneeskundige consulten. Als we het hebben over spiertesten, ook wel kinesiologie genoemd, hebben we het niet over het testen van spierkracht. In plaats daarvan kijken we naar de reflex van spieren die ons meer inzicht kunnen geven in je onbewuste en energiebalans.

Kinesiologie laat je spieren meer onthullen dan je denkt!

In eerste instantie lijkt het misschien vreemd om spiertesten te beschouwen in relatie tot spierkracht. Spieren zijn immers een essentieel onderdeel van ons bewegingssysteem. Maar het blijkt dat spieren verbonden zijn met veel andere delen van ons lichaam. Veel mensen weten niet dat spieren ons ook informatie geven over onbewuste processen. Ook kunnen ze je veel vertellen over hoe het met je energiebalans gaat. Dit komt omdat spieren via zenuwen met de hersenen zijn verbonden. De hersenen zenden op hun beurt signalen uit die ervoor kunnen zorgen dat een spier reageert. Daarnaast zijn spieren ook verbonden met energiekanalen of meridianen uit de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Hoe werken spiertesten?

Tijdens een spiertest stimuleer ik een spier. Ik zou bijvoorbeeld lichte druk kunnen uitoefenen op een spier in de arm die in een bepaalde positie wordt gehouden. De ontvanger van de spiertest zal dan proberen zijn arm op zijn plaats te houden. Soms lukt dat niet en reageert de spier ‘zwak’. Dit kan worden veroorzaakt door te veel stress, waardoor energie wordt verbruikt en het vermogen van de spier om de arm op zijn plaats te houden verzwakt. De oorzaak van deze stress kan variëren. Als we kijken naar ‘stress’ tijdens spiertesten, beschouwen we dit binnen een brede context. Stress kan onder andere worden veroorzaakt door emotionele problemen, geestelijke gezondheidsproblemen of zelfs problemen die verband houden met voeding. Er is in ieder geval sprake van een onevenwicht.

Kinesiologie in actie

Stel je iemand voor die zich geweldig voelt en zelfverzekerd is. Tijdens een spiertest merk je dat hun spieren heftig reageren. In de kinesiologie zeggen we dat deze persoon in hun macht staat. Denk er nu eens over na hoe de meeste mensen zich voelen als ze slecht nieuws ontvangen. Het voelt vaak alsof de grond onder hen vandaan valt, of alsof hun benen bezwijken. Wanneer mensen slecht nieuws moeten brengen, vragen ze de persoon vaak eerst te gaan zitten. De spieren ontspannen zich door de negatieve stress. Met spiertesten als basis help ik vrouwen en mannen hun kracht terug te krijgen, zodat pijn en ongemak verlicht kunnen worden.

Help jezelf via je lichaam om weer in je kracht te komen!

Spiertesten zijn een zeer waardevol hulpmiddel. Door middel van kinesiologietraining heb ik geleerd hoe ik verschillende spieren in verschillende situaties efficiënt kan testen om te bepalen of ze ‘sterk’ of ‘zwak’ zijn. Ik heb ook geleerd deze signalen te analyseren en interpreteren, waardoor het gemakkelijk wordt om onevenwichtigheden te ontdekken. En ik heb geleerd hoe ik bepaalde relaties kan leggen door middel van spiertesten. Elke spier heeft specifieke relaties met bepaalde meridianen, reflexpunten, organen, zenuwen of wervels.

Door middel van spiertesten kan ik jou inzicht geven in de kern van jouw klachten. Op basis daarvan kunnen wij een welzijnsplan opstellen om jou als cliënt zo goed mogelijk te helpen. Dit is de basis van mijn natuurgeneeskundige consulten.

Noot

“Vanwege de strenge controle op gezondheidsclaims wil ik j je graag attent maken op het volgende.“Ondanks de vele positieve ervaringen van de natuurgeneeskunde claim ik  geen genezing van ziekten of kwalen.Ook raad ik aan een huisarts te consulteren bij klachten. Ik beveel natuurgeneeskundige therapie  enkel aan ter ondersteuning en bevordering voor het welzijn van lichaam en geest.”Over auteur

Neem een moment pauze in je drukke bestaan. Weg met spanning en stress. Klaar met klachten die je belemmeren. Kies voor elke dag meer energieker en vrolijker voelen! Ontlaad spanning en ga op onderzoek naar de oorzaak én oplossing van je klachten.

Ook interessant voor jou

Een gratis checklist voor jou

Hoe voelt een lichaam uit balans? Ontvang een gratis checklist met 36 signalen om te ontdekken of jouw lichaam uit balans is. Binnen slechts drie minuten kun je zien of er iets aan de hand is. Wacht niet langer en kom er nu achter!

DOWNLOAD