Holistische massage ontspant hart, lijf en brein

Jouw lichaam slaat van nature emoties en gevoelens op. En is in staat deze vast te houden en weer los te laten. Een holistische massage helpt je om bewust te worden van hoe jouw lijf voelt lijf voelt en waar het behoefte aan heeft.

Ervaar weer het verschil tussen spanning en ontspanning en geef jezelf de ruimte om te voelen hoe het is om te ontspannen. Want als jij je bewust bent van de spanning in jezelf en in je lijf, kan het los gaan laten.

Door jezelf weer te verbinden met jouw hart, jouw lichaam en het mentale stukje kan je bewuster omgaan met jouw lichaam en beter luisteren naar dat wat spanning aan jou wil vertellen. Creëer van binnenuit een betere balans tussen jouw hart, lijf en brein.

Louise

Het was (te) lang geleden dat ik een massage had gehad. Wat heerlijk was het om dit weer te ervaren! Even goed ontspannen, tot rust komen en met een leeg hoofd en soepel lichaam weer naar buiten gaan, super! Het was mijn eerste ontmoeting met Francis maar er gaan er meer volgen, je bent een heel prettig, fijn persoon waar ik me gelijk bij op mijn gemak voelde. Absoluut een aanrader!

LouiseEibergen

Werkwijze

Even landen

In een kort voorgesprek kijken we hoe je je op dat moment voelt. Je kunt dan al even landen in je lijf en in de ruimte, voordat je de tafel op gaat. Zo blijft er meer tijd over om tijdens de massage te voelen, te ervaren en te ont-spannen!

De massage

In een kort voorgesprek kijken we hoe je je op dat moment voelt. Je kunt dan al even landen in je lijf en in de ruimte, voordat je de tafel op gaat. Zo blijft er meer tijd over om tijdens de massage te voelen, te ervaren en te ont-spannen!

Na de masssage

Na afloop van de massage is er tijd om na te voelen. Terwijl ik je een glaasje water of kopje thee inschenk, kijken we of je je ervaring kunt en wilt delen. Daarnaast licht ik toe hoe een massage kan
nawerken.

massage ontspanningsmassage wellnesstafel
Voor wie is een ontspanningsmassage nog meer geschikt?

Als je last hebt van van stress, burn-out, somberheid en depressiviteit. Bij ME en andere vermoeidheidsproblemen, slaapstoornissen, (chronische) nek- en rugklachten. Mensen met diagnose ADHD of ADD ervaren meer rust en vermogen tot concentratie en aandacht na een ontspanningsmassage.

Als je veel in je hoofd zit, vaak ‘afwezig’ bent en meer in je lichaam wilt komen. Voor hoog sensitieve personen (HSP) is een ontspanningsmassage ook zeer geschikt. Het geeft ontspanning en creëert ruimte voor de overvloed aan gedachten en emoties. Het zenuwstelsel dat overprikkeld is, wordt tot rust gebracht.

Massage met verwarmde 100% natuurlijke olie met heilzame essentiële oliën en rustgevende geuren

Ik gebruik verwarmde 100% natuurlijke olie met heilzame essentiële oliën en rustgevende geuren, waarbij je ligt op een comfortabele en verwarmde massagetafel. Mijn massages worden helemaal op jou afgestemd, zodat jij je helemaal kunt ontspannen.

massage

Laten we werken aan balans tussen hart, brein en lijf. De basis voor een gezonder en meer tevreden leven

Wanneer spanning, stress of klachten zich gaan voordoen. Is het je lichaam die je wilt vertellen dat er iets uit balans is. Ergens is het evenwicht zoek geraakt. In ons drukke leven waar we steeds meer zijn gaan denken in plaats van voelen,  raak je gauw de verbinding kwijt met je lichaam. En ga je snel aan deze signalen voorbij.

Eén van die dingen waar ik jou bij help is weer contact te maken, verbinding te leggen, met je lichaam. Zodat je weer even kunt landen in het hier en nu, de stilte en ontspanning op kan zoeken zodat spanning en stressen in je hoofd en lijf ontladen en kunnen worden.

natuurlijk gezond traject

Voel jij  je de laatste tijd nogal gespannen? Is het druk in je hoofd en blijven gedachten je maar plagen? Ervaar je hoofdpijn?

Heb je vaak last van slapeloosheid? Of heb je juist meer energie nodig? Heb je last van je rug, nek en schouders. Voelen je spieren pijnlijk of stijf?

Ben je herstellend van een zware periode of zit je er juist middenin en heb je een adempauze nodig?

Heb je na veel drukte behoefte aan rust en ontspanning? Wil je jezelf  en je lijf wat extra  aandacht geven?

Een goed moment om te kiezen voor een ontspanningsmassage. Aandacht te geven aan daar waar je spanning voelt in je lichaam, zodat alles in jou tot rust mag komen en klachten verlicht kunnen worden.

De effecten van massage

Fysiek

Massage versoepelt de huid, het bindweefsel, de spieren en gewrichten. En stimuleert de ademhaling, de bloed- en lymfestroom en de werking van organen. Het versterkt het immuunsysteem, werkt pijnverminderend en ‘kalmeert’ het zenuwstelsel.

Geestelijk

Ontspanningsmassage zorgt ervoor dat je spanning en stress beter via het lichaam kunt ontladen. Het kan zijn dat je hierdoor na de ontspanningsmassage, naast ontspanning, ook vermoeidheid of andere klachten meer bewust voelt. Of juist meer energie gaat ervaren.

Energetisch

Een goed uitgevoerde ontspanningsmassage stimuleert de energiebanen (meridianen) in je lijf waardoor energetische blokkades kunnen worden opgeheven.

Emotioneel

Door de ontspanningsmassage kunnen in het lichaam opgeslagen emoties zoals verdriet, woede, irritatie, angst, plezier etc. gevoeld worden en loskomen.

Mariska

Een massage bij Francis gaat verder dan alleen de spieren. Francis voelt goed aan waar de ongemakken in je lichaam zitten. Zonder dat ik alles moet uitleggen of aanwijzen. Ook weet zij goed onder woorden te brengen wat er speelt. Een goede manier om de balans in je lichaam en geest te vinden.

MariskaArnhem

Kies voor elke dag beter in je lijf en leven voelen! Laat de drukte van de dag achter je en kom even in het nu.

Hulp nodig om tot rust te komen, spieren soepel te maken en verbinding te maken met je lijf om spanning en stressen te ontladen? Boek dan je massage in mijn online agenda.

Veelgestelde vragen

Noot

Vanwege de strenge controle op gezondheidsclaims wil ik jou graag attent maken op het volgende. “Ondanks de vele positieve ervaringen van massage claim ik geen genezing van ziekten of kwalen. Ook raad ik aan een huisarts te consulteren bij klachten. Ik beveel massage enkel aan ter ondersteuning en bevordering voor het welzijn van lichaam en geest.”

Stel mij je vraag

Vertel me waar je hulp bij zoekt en samen gaan we kijken naar de volgende stap.