Om holistisch te kunnen werken is het van belang de mens als “geheel” te zien, te weten dat alle delen invloed op elkaar hebben en in de mens in balans moeten zijn wil alles goed kunnen functioneren. Al deze aspecten vindt je terug in al mijn behandelingen. Voor ieder mens is het belangrijk dat al je persoonlijke aspecten in balans zijn, zodat je als evenwichtig persoon  in de wereld kan staan.

Energie is de basis en bewustwording het sleutelwoord

Wanneer je spanning, stress of klachten ervaart is dit een signaal van je lichaam die aangeeft dat er ergens een disbalans is ontstaan; iets is uit evenwicht geraakt. Om jou te helpen je innerlijke evenwicht terug te vinden werk ik als BATC natuurgeneeskundig therapeut volgens 5 natuurgerichte principes op een holistische manier aan jouw gezondheid en welzijn. Weer beter in je lijf en leven voelen. Alle 5 principes hebben met elkaar te maken en moet je  lezen in volgorde van prioriteit. Het 1 kan niet zonder het ander.

1. Energie

Wanneer je onvoldoende energie hebt, zal je eerst meer energie moeten krijgen voordat je kan gaan werken aan herstel.

2. Prikkeloverdracht

Als je wel voldoende energie hebt maar de zenuwen/prikkels werken niet goed, dan komt de informatie niet over.

3. Drainage

Als je lichaam te veel belast is met veel toxische stoffen, dan remt of hindert dit het herstel.

4. Voeding

Als je voor jou niet gezonde of onvoldoende voedsel tot je neemt. krijgt je lichaam onvoldoende goede bouwstoffen.

5. Geestelijk welzijn

En ten slotte: is de bereidheid naar jezelf te kijken en aan jezelf te werken, bewust te worden de sleutel voor de duurzame verlichting van je klacht of probleem.

De balans in jezelf herstellen

Uiteindelijk gaat het om de balans in jezelf te herstellen, want wanneer alle 5 natuurprincipes met elkaar in balans zijn kan er gezondheid ontstaan. Deze manier van werken zorgt ervoor dat jij als cliënt op een holistische wijze wordt benaderd, wat concreet betekent dat alle aspecten van je lichaam worden meegenomen in de analyse en afhankelijk van je situatie kunnen verschillende methodes die ik in mijn gereedschapskist heb zitten gebruikt worden om te komen tot een duurzame verlichting van spanning, stress of klachten.

Kim
Kim

Werken met Francis is als een “Fijn gesprek aan de keukentafel.” Ze heeft en luisterend oor en wist precies de vinger te leggen op de kern van mijn probleem. Wat zo fijn was is dat ik de behandeling krijg die bij mij past. Met haar testmethode spoort ze alle blokkades doelgericht op en pakt ze aan! Ik voel me al een stukken energieker, lichter en vrijer.

Patricia
Patricia

Bij Francis gaat een massage verder dan alleen de spieren. Ze voelt goed aan waar de ongemakken in je lichaam zitten. Zonder dat ik alles uit moest leggen of aanwijzen. Ook wist ze mij goed onder woorden te brengen wat er in mijnleven speelde. Het inzicht was fijn voor mij. Een goede manier om de balans in je lichaam en geest te vinden.

Hulp nodig?

Weet je niet waar te beginnen? Tijdens ons 30 minuten (online) adviesgesprek bespreken we waar je nu staat, waar je naartoe wilt en welke stappen nodig zijn om je weer beter in je eigen lijf en leven te voelen en of we een match zijn. Geheel vrijblijvend.

homepage