Ploeter jij ook “achter de schermen” om alle ballen in de lucht te houden?

Het als vrouw niet druk hebben, lijkt geen optie meer. De eindeloze lijst aan to do’s en overvolle agenda’s zijn vast ook niet meer weg  te denken uit jouw leven? Druk én gelukkig zijn, lijkt de norm geworden en het zit nou eenmaal in de vrouwelijke natuur om aan deze norm te willen voldoen. En voelen vrouwen meer dan ooit een drang om ‘alles uit het leven halen’. Tel daar nog je hoge verantwoordelijkheidsgevoel bij op en ongemerkt komen er steeds meer ballen bij die je dagelijks hoog hebt te houden.

Herken jij dit in jezelf?

Doe jij ook zo je best om het op alle gebieden goed te doen en er voor iedereen te zijn, maar schiet je voor je gevoel vaak tekort?

Leg je de lat hoog voor jezelf? Moet alles perfect zijn en ben je vaak al bezig met ‘”morgen”.

Voel je je gejaagd, gestrest, vermoeid en prikkelbaar? Sta je voor je gevoel niet meer aan het roer van je eigen leven?

Heb je als moeder van kleine kinderen, huishouden en een drukke baan maar weinig momenten voor jezelf?

Voortdurend denken aan alles wat er fout of mis kan gaan. Daarom ‘moet’ jij het allemaal doen en op je nemen.

Omdat je té veel ballen in de lucht moet houden vermijdt je activiteiten en die lijken steeds groter en moeilijker te worden en hier krijg je stress van.

Denk je: dit hoort er gewoon bij, het is nou eenmaal een drukke fase, tijd voor mezelf komt later wel? Ik moet nu gewoon even doorbijten?

Je stapt uit je natuurlijke kracht; stressen en klachten krijgen hierdoor vrij spel

Als vrouw zijnde ben je dan uit je natuurlijke kracht gestapt. Je bent mee gaan draaien in de rat-race. Je brein is de baas geworden en overstemd jouw gevoelens. Waardoor  je vaak niet eens voelt wat je écht voelt en je put daarmee je lijf uit.  Hier ga je gauw voorbij aan emoties, gevoelens en signalen die je lijf afgeeft. Langdurige stress en klachten kunnen hierdoor sneller vrij spel krijgen zich te te manifesteren, je leeft immers niet vanuit jouw innerlijke balans en op je natuurlijke gevoelskracht. En waar eerst een kleine lichte reactie vanuit je lijf ontstond kan dit een vicieuze cirkel van nog meer of steeds hinderlijkere klachten en kwalen worden.

 

Of hoop je ook stiekem dat het anders kan, maar weet je niet noe?

Je hebt ongetwijfeld wel eens gelezen dat ‘balans’ draait om het maken van bewuste keuzes.  Bewust kiezen hoe jij je energie en tijd verdeelt over al je verantwoordelijkheden en rollen. Voordat je jezelf de vraag stelt  “Hoe houd je alle ballen in de lucht?”, is het dus belangrijk om eerst een andere vraag voor jezelf te beantwoorden. Namelijk: Welke ballen wil jij hooghouden? Of terwijl: wat doet er voor jou toe in jouw leven? Wat vind jij belangrijk? Wat zijn jouw persoonlijke en professionele doelen?

Stel je voor hoe het zou zijn:

Aan het stuur te zitten van je eigen leven en zónder schuldgevoel tijd voor jezelf te nemen omdat je weet dat je daardoor juist een leukere moeder en partner bent?

Meer rust in je hoofd te hebben, zodat je niet meer dagelijks aan het piekeren bent en meer ruimte gaat ervaren om de dingen gaat doen die jij écht belangrijk vindt?

Meer in jezelf in balans te zijn zodat je, in plaats van aan het einde van de dag uitgeput en hierdoor eerder ontplofbaar of geïrriteerd bent, met volledige aandacht en liefde er voor anderen of je gezin kan zijn.

Energieker te voelen, zodat je de energie hebt om naast al je verantwoordelijkheden ook nog die dingen kan doen waar jij blij van wordt. In plaats van zo moe te zijn dat je bank niet meer af kan komen of maar bed ploft?

Meer zelfvertrouwen hebt, zodat je niet meer continu je eigen grenzen overschrijdt, jezelf wegcijfert en je mentaal en fysiek uitput. Maar juist liefdevol en krachtig je eigen grenzen aangeeft en bewaakt?

Ik behandel vrouwen met de meest uiteenlopende klachten en/of wensen

In mijn praktijk behandel ik vrouwen met de meest uiteenlopende klachten en/of wensen. Denk aan fysieke klachten als rugpijn, stijfheid van gewrichten, overgangsklachten, darmklachten, hoofdpijn en vermoeidheid. Of mentale klachten als somberheid, overspannenheid, burn-out, concentratiegebrek, angsten of paniek. Of thema’s zoals zelfvertrouwen, grenzen stellen, perfectionisme en uitstelgedrag.

Aan de slag met de kern en je onbewuste

Tijdens een consult gaan we samen werken aan de kern van jouw stressprobleem/klachten en wat je graag zou willen bereiken. Vaak houden meerdere klachten verband met elkaar en kan werken op het een, het ander ook gelijk verlichten. Wat belangrijk is om te weten is dat we werken met jouw onderbewustzijn via jouw lichaam; we werken op een lichaamsgerichte manier. Daar zit alle kennis opgeslagen die jij nodig hebt om  ruimte te creëren.

Rust in je systeem en ruimte voor je zelfhelend vermogen

Het doel  is altijd dat jij weer voelt hoe krachtig je bent en je meer energie gaat ervaren. We zorgen voor rust in je systeem en ruimte voor je zelfhelend vermogen om maximaal zijn werk te kunnen doen. Daarmee geven we jouw lichaam de kans om te helen. Zodat jij keuzes kunt maken die voor jou gezond zijn, die jouw geluk dienen. Stukje bij beetje gaan we aan de slag. Vaak is een viertal sessies al voldoende om een verandering te ervaren. Soms voel je dat je meer nodig hebt of ben je op een later moment toe aan een nieuwe laag die zich aandient. Allemaal volgens jouw tempo. Alles is oké, want het is  jouw proces.Stap uit de cirkel van stress en klachten
Stap uit de cirkel van stress en klachten

Versterk je natuurlijke kracht. Ga aan de slag met je zelfgenezend vermogen. Het zit van nature al in jou! Dus waarom niet maximaal benutten?

Liefs, Francis
Ontdek mijn werkwijze